Som šokovaná, aké ľahké je pripraviť legendárnu roládu PAVLOVA: Rozplýva sa v ústach, každý si bude pýtať recept!

Pripravte si doma túto legendárnu roládu podľa nášho receptu a okamžite sa u vás stane hitom.

U nás doma pripravujem túto roládu na špeciálne príležitosti a rodinné stretnutia.

 

 

Neskutočný recept na neodolateľnú roládu podľa youtube kanála ТАК ВКУСНО!

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

200 g vaječných bielkov (cca z piatich vajec)

200 g kryštálového cukru

25 g kyseliny citrónovej

2 PL kukuričného škrobu

30 g mandľových lupienkov

200 g malinového pyré

50 g kryštálového cukru

15 g kukuričného škrobu

30 ml vody

250 g mascarpone

90 g smotany na šľahanie

50 g práškového cukru

1 ČL vanilkovej esencie

čučoriedky

Postup:

Do veľkej dáme pridáme bielky.

Pridáme kyselinu citrónovú a mixérom šľaháme, kým nevznikne pena.

Počas šľahania pridávame cukor približne každých 15 sekúnd.

 

 

Potom pridáme škrob, šľaháme pri pomalých obrátkach a premiešame špachtľou.

Krém nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Rovnomerne rozotrieme.

 

 

Krém posypeme mandľovými lupienkami a práškovým cukrom.

Plech vložíme do predhriatej rúry na 140°C.

Pečieme 35 minút.

 

 

Do hrnca na sporáku vložíme mrazené malinové pyré.

Pridáme cukor a varíme na miernom ohni, kým sa pyré neroztopí.

V pohári zmiešame škrob s vodou, nalejeme do roztopeného pyré a miešame, kým nezhustne.

 

 

Upečené cesto posypeme práškovým cukrom.

Prekryjeme papierom na pečenie, pretočíme a odstránime plech a papier.

Do veľkej misy pridáme mascarpone, cukor, vanilkovú esenciu.

Mixérom vyšľaháme.

 

 

Potom pridáme smotanu a vyšľaháme krém.

Na vychladnuté cesto nanesieme krém a rovnomerne ho rozotrieme.

 

 

Na krém nanesieme malinovú zmes a rovnomerne ju rozotrieme.

Potom pridáme čučoriedky, koláč zrolujeme.

Vložíme minimálne na 2 hodiny do chladničky.

 

 

Po vybratí z chladničky môžeme túto lahôdku servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay