plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mega chutné ľanové štvorčeky – prudko žravé: Superrýchle chrumkáče – na mastné krekry z obchodu si už nikto nespomenie!

Rýchlo zaženú hlad a sú naozaj výborné. Domáce sušienky s ľanovými semienkami, najlepšie krekry, aké som kedy robila pre našu rodinu. Míňajú sa nozaj bleskovou rýchlosťou a pokojne ich môžete upiecť aj zo špaldovej múky. A čo je najlepšie? Cesto v chladničke vydrží aj 2 mesiace!

Rýchlo zaženú hlad a sú naozaj výborné. Domáce sušienky s ľanovými semienkami, najlepšie krekry, aké som kedy robila pre našu rodinu. Míňajú sa naozaj bleskovou rýchlosťou a pokojne ich môžete upiecť aj zo špaldovej múky. A čo je najlepšie? Cesto v chladničke vydrží aj 2 mesiace!

Potrebujeme:

135 g hladká múka

25 g cukor kryštál

1 lyžička soli

2 lyžice ľanového semienka

50 ml oleja (alebo masti)

50 ml voda

Postup:

Zmiešajte múku s cukrom a ľanovým semienkom. Premiešajte vodu s olejom (alebo masťou), preložte na plameň, priveďte k varu a ihneď nalejte do nádoby so suchou zmesou. Pomocou varešky rýchlo zamieste cesto, nechajte ho 15 minút odležať. Cesto rozvaľkajte na hrúbku 0,5 mm, nakrájajte na malé štvorce. Preložte sušienky na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečte asi 10 minút (do zhnednutia) pri 200 stupňoch.

Nechajte vychladnúť a môžete chrumkať. Cesto, ktoré neminiete vydrží v mrazničke aj 2 mesiace.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sovkusom

Najlepšie recepty na dnes