Chrumkavé domáce langoše bez droždia, hotové len za 15 minút: Geniálna večera bez roboty (RECEPT)!

Tieto langoše si zamilujete, sú naozaj vynikajúce a absolútne úžasné v tom, že keď na ne dostanete chuť, doslova o minútku si na nich môžete pochutnávať.

Vôbec totižto nekysnú a pritom sú fantasticky chrumkavé na povrchu, mäkučké vo vnútri a presne také, aké si zvyknete kupovať v lete na kúpalisku, alebo na trhu. určite skúste, u nás doma majú veľký úspech.

Potrebujeme:

40 dkg hladkej múky,

1 čajová lyžička soli,

1/2 balenia prášku do pečiva,

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžice kefíru,

3 lyžice olivového oleja,

1,5 – 2 deci vody.

Môžeme pridať napr. 1,5 lyžičky zmesi korenia na pizzu alebo iného korenia podľa našich predstáv.

Postup:

V miske zmiešajte suché suroviny (múku, prášok do pečiva, soľ a zmes korenia.)

Pridajte olej, potom kefír a nakoniec vodu.

Zamiešame všetko spolu.

Nakrájajte malé kúsky cesta a roztiahnite ich do kruhu.

Môžete pokojne aj rozvaľkať pomocou valčeka, ale ja pracujem len rukami – cesto jednoducho ponaťahujem.

Smažte obe strany cesta na rozpálenom oleji.

Na misu položte papierovú utierku a vypražené langoše na ne uložte, aby z nich stiekol prebytočný olej.

Môžu sa podávať s cesnakom, syrom a kyslou smotanou, alebo aj len tak.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn