Tieto langoše si zamilujete, sú naozaj vynikajúce a absolútne úžasné v tom, že keď na ne dostanete chuť, doslova o minútku si na nich môžete pochutnávať.
Vôbec totižto nekysnú a pritom sú fantasticky chrumkavé na povrchu, mäkučké vo vnútri.
Sú presne také, aké si zvyknete kupovať v lete na kúpalisku, alebo na trhu. určite skúste, u nás doma majú veľký úspech.
Potrebujeme:
40 dkg hladkej múky,
1 čajová lyžička soli,
1/2 balenia prášku do pečiva,
2 lyžice kefíru,
3 lyžice olivového oleja,
1,5 – 2 deci vody.
Môžeme pridať napr. 1,5 lyžičky zmesi korenia na pizzu alebo iného korenia podľa našich predstáv.
Na oblohu:
Kyslá smotana
Kečup
Tatárska omáčka
Šunka
Strúhaný syr
Cesnak
Postup:
V miske zmiešajte suché suroviny:
Múku, prášok do pečiva, soľ a zmes korenia.
Pridajte olej.
Potom pridajte kefír a nakoniec vodu.
Zamiešame všetko spolu.
Nakrájajte malé kúsky cesta.
Teraz ich roztiahnite ich do kruhu.
Môžete pokojne aj rozvaľkať pomocou valčeka, ale ja pracujem len rukami – cesto jednoducho ponaťahujem.
Pripravíme si panvicu, na ktorej rozpálime olej.
Smažte obe strany cesta na rozpálenom oleji.
Na misu položte papierovú utierku.
Vypražené langoše na ne uložte, aby z nich stiekol prebytočný olej.
Môžu sa podávať s cesnakom, syrom a kyslou smotanou, alebo aj len tak.
Použiť môžete akékoľvek prísady podľa vašej chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)