Chrumkavé domáce langoše bez droždia, hotové len za 15 minút: Geniálna večera bez roboty (RECEPT)!

Tieto langoše si zamilujete, sú naozaj vynikajúce a absolútne úžasné v tom, že keď na ne dostanete chuť, doslova o minútku si na nich môžete pochutnávať.

 

 

Vôbec totižto nekysnú a pritom sú fantasticky chrumkavé na povrchu, mäkučké vo vnútri.

Sú presne také, aké si zvyknete kupovať v lete na kúpalisku, alebo na trhu. určite skúste, u nás doma majú veľký úspech.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

40 dkg hladkej múky,

1 čajová lyžička soli,

1/2 balenia prášku do pečiva,

2 lyžice kefíru,

3 lyžice olivového oleja,

1,5 – 2 deci vody.

Môžeme pridať napr. 1,5 lyžičky zmesi korenia na pizzu alebo iného korenia podľa našich predstáv.

Na oblohu:

Kyslá smotana

Kečup

Tatárska omáčka

Šunka

Strúhaný syr

Cesnak

Postup:

 

 

V miske zmiešajte suché suroviny:

Múku, prášok do pečiva, soľ a zmes korenia.

 

 

Pridajte olej.

Potom pridajte kefír a nakoniec vodu.

Zamiešame všetko spolu.

 

 

Nakrájajte malé kúsky cesta.

Teraz ich roztiahnite ich do kruhu.

 

 

Môžete pokojne aj rozvaľkať pomocou valčeka, ale ja pracujem len rukami – cesto jednoducho ponaťahujem.

Pripravíme si panvicu, na ktorej rozpálime olej.

Smažte obe strany cesta na rozpálenom oleji.

 

 

Na misu položte papierovú utierku.

Vypražené langoše na ne uložte, aby z nich stiekol prebytočný olej.

 

 

Môžu sa podávať s cesnakom, syrom a kyslou smotanou, alebo aj len tak.

Použiť môžete akékoľvek prísady podľa vašej chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn