Langoše z Trnavského rínku: Bezkonkurenčne najlepšie langoše, 15 takých obrov vás nevyjde ani na pol Eura!

V roku 2014 som konečne získala tento recept a odvtedy na nich fičíme dodnes. Voláme ich Trnavské langoše.

V roku 2014 som konečne získala tento recept a odvtedy na nich fičíme dodnes. Voláme ich Trnavské langoše.

Potrebujeme:

500 g hl. múky (ja dávam špeciálku)

100 ml mlieka

250 ml vody

25 g droždia

20 g cukru

...

5 g soli

Na vrch:

Cesnak, soľ, olej

Postup:

Najskôr pripravíme kvások. Vo vlažnom mlieku rozpustíme droždie, cukor a 100 g múky. Necháme odpočívať 30 minút na teplom mieste. Potom primiešame zvyšné prísady a rukami alebo pomocou šľahaču vymiešame cesto. Necháme kysnúť len 10 minút. Potom z cesta formujeme bochníky (každý s hmotnosťou asi 110 g – je to len približné). Bochníky preložíme na plech vyložený papierom (ešte je dobré potrieť trochou oleja) a necháme pri izbovej teplote asi 30 minút.

Medzitým si pretlačíme cesnak a zmiešame s olejom.

Z cesta ručne vytvarujeme langoše – ponaťahujeme a vyprážame v horúcom oleji na panvici alebo vo fritéze. Potrieme cesnakom.