Maďarské langoše: Takto bude vaše cesto naozaj jemné!

Ak sa vám zdajú langoše cez leto v bufete drahé, pripravte si ich doma a možno bude konečný výsledok ešte chutnejší.

Langoše sú vďaka pridanej smotane mäkké aj na druhý deň, ak náhodou nejaký ostane.

 

 

Tradične chutné langoše podľa receptu z portálu femina.

...

 

Potrebujeme:

50 dkg hladkej múky

2 dcl kefíru

1,5 dcl mlieka

1 ČL kryštálového cukru

2,5 dkg droždia

2 PL kyslej smotany

1 PL soli

olej na vysmážanie

Postup:

Do misky nadrobíme droždie.

Pridáme teplé mlieko a cukor.

 

 

Premiešame a necháme 10 minút kysnúť.

Medzitým do druhej misky preosejeme múku a zmiešame ju so soľou.

 

 

Uprostred múky urobíme prstami jamku.

Do jamky nalejeme kvások a prisypeme trochu múky.

 

 

Misu prekryjeme fóliou a utierkou a necháme 10 minút odpočívať na teplom mieste.

Potom pridáme kyslú smotanu, kefír a premiešame.

 

 

Vymiesime mäkké, elastické cesto.

Cesto prekryjeme a necháme po hodiny kysnúť.

 

 

Keď cesto vykysne, rozdelíme ho na 6 častí a ušúľame do guličiek.

Na panvici rozohrejeme toľko oleja, aby v ňom pri vysmážaní mohli langoše plávať.

 

 

Cesto rozvaľkáme do tvaru langoša, vložíme ho do dostatočne zohriateho oleja a z každej strany 1 minútu osmažíme do zlatista.

Hotové langoše poukladáme na tanier vystlaný papierovou utierkou.

 

 

Langoše servírujeme s kyslou smotanou a syrom.

Dobrú chuť!

 

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn