Potrebujme:
3 tégliky hladkej múky
1 téglik jogurtu
soľ
lyžička sódy
1/2 dcl oleja
1/2 droždia
hrnček mlieka
1 vajce
Postup:
Najprv si pripravíme kvások. Do menšej misky si dáme asi deci vlažného mlieka, rozdrobíme droždie, pridáme štipku cukru a lyžičku múky. Necháme nakysnúť.
Do väčšej misy si pripravíme múku, soľ, sódu a pridáme vykysnutý kvások. Potom pridáme jogurt, vajcia, olej a zvyšok mlieka. Premiešame. Cesto sa nesmie lepiť, prípadne prisypeme trochu múky a necháme kysnúť na teplom mieste.
Potom z cesta odkrajujeme kúsky, ktoré vyvaľkáme na placku a vyprážame v oleji.
Hotové potom natierame cesnakom, zdobíme najlepšie domácim kečupom a posypeme syrom.