Langoše z téglika – chuť jedna báseň: Úžasne nadýchané a jemné cesto z jogurtu, doma si ich nevieme vynachváliť!

Potrebujme:

3 tégliky hladkej múky

1 téglik jogurtu

soľ

lyžička sódy

1/2 dcl oleja

1/2 droždia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

hrnček mlieka

1 vajce

Postup:

Najprv si pripravíme kvások. Do menšej misky si dáme asi deci vlažného mlieka, rozdrobíme droždie, pridáme štipku cukru a lyžičku múky. Necháme nakysnúť.

Do väčšej misy si pripravíme múku, soľ, sódu a pridáme vykysnutý kvások. Potom pridáme jogurt, vajcia, olej a zvyšok mlieka. Premiešame. Cesto sa nesmie lepiť, prípadne prisypeme trochu múky a necháme kysnúť na teplom mieste.

Potom z cesta odkrajujeme kúsky, ktoré vyvaľkáme na placku a vyprážame v oleji.

Hotové potom natierame cesnakom, zdobíme najlepšie domácim kečupom a posypeme syrom.