plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepšie langoše z kúpaliska v Podhájskej: Geniálne cesto z vrecka, v chladničke vám vám vydrží celý týždeň!

Sú to už roky, no na tieto langoše sa vždy stálo v poriadnej fronte.

Ak si z času na čas dáte dobrý langoš, tento recept vrelo odporúčam.

 

 

Mám od tety kuchárky, ku ktorej sme každé leto chodili na langoše do Podhájskej.

Sú to už roky, no na tieto langoše sa vždy stálo v poriadnej fronte.

Navyše, máme pre vás perfektný tip priamo od kuchárky, vďaka ktorému vás po langošoch nebude páliť záha.

Tento recept určite počas leta využijete!

Potrebujeme:

500 ml mlieka

250 ml smotany

1 kg hladkej múky

30 g droždia

1,5-2 lyžičky soli

Na oblohu:

 

 

Kyslá smotana

Kečup

Pretlačený cesna

Olej

Syr

Tip od pani kuchárky: 

Ak vás zvykne páliť záha, vymeňte kyslú smotanu za jogurt a pridajte do cesta aj 1 lyžičku jedlej sódy.

Postup:

V mise v mlieku rozmiešame droždie.

 

 

Pridáme zvyšok surovín.

Vymiesime jednotné hladké cesto.

Aby vám to išlo jednoduchšie, použite na miesenie šľahač s nástavcami na cesto.

Hneď, keď je cesto hotové, dáme ho do dostatočne veľkého plastového vrecka alebo dózy  s vekom.

 

 

Takto uzavreté uložíme do chladničky, kde nám nakysne.

Pozor ak máte príliš malé vrecko, aby vám neprasklo.

Na druhý deň môžeme vyprážať.

 

 

Z cesta si odkrojíme kúsok, ktorý potrebujeme.

Na zľahka pomastenej pracovnej doske roztiahneme do tvaru placky.

Cesto sa nelepí, je vláčne a dobre sa s ním pracuje.

 

 

Langoše usmažíme klasicky v oleji na panvici.

Olej musí byť dobre zahriaty.

Vyprážame z oboch strán dozlatista.

 

 

Potom obrúskom ľahko odsajeme prebytočný tuk.

A môžeme ich potierať podľa chuti.

Ja potieram cesnakom a dávam kečup a strúhaný syr.

 

 

Každý, ako má rád.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Janka V.

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes