plny-hrniec_transparent_negativ.png

Super recept na langoše, ktoré sú jemné ako dych: PRIDAJTE DO NICH TOTO a budú ako z reštaurácie!

Chcem sa podeliť o vynikajúci recept na super mäkučké langoše, ktoré sú nesmierne jemné a vláčne. Langoše sú také chutné vďaka jednej prísade – bielemu jogurtu.

V chladničke cesto vydrží aj 5 dní!

 

 

Potrebujeme:

1 kg hladká múka

1 bal. prášok do pečiva

1 lyžička soľ

1 kocka čerstvé droždie

500 ml vlažné mlieko

1 téglik biely jogurt

3 lyžice olej

Ďalej:

 

 

igelitové vrecko

Na oblohu:

Kečup

Kyslú smtoanu

Cesnak

Strúhaný syr

Postup:

Do časti ohriateho mlieka si rozdrobíme droždie, pridáme lyžicu múky a dôkladne rozmiešame.

Vzišlý kvások vlejeme do misy k zmesi múky, prášku do pečiva a soli.

Prilejeme zvyšok mlieka a olej, pridáme jogurt a vymiešame husté cesto.

 

 

Potom ho preložíme na dosku a ešte rukami .

Potom ho vložíme do vymasteného igelitového vrecka.

Nepriedušne uzavrieme a odložíme do chladničky.

A teraz už je na nás, či budeme langoše pripravovať už druhý deň alebo necháme cesto odpočívať pokojne ďalších 3-5 dní.

Z cesta ukrajujeme menšie kúsky, tie roztlačíme dlaňou na pomastenej pracovnej doske a necháme ich chvíľku „nadýchnuť“.

 

 

Potom vyprážame vo vyššej vrstve oleja z oboch strán dozlatista.

Ja natieram zmesou kyslej smotany a cesnaku, rozotreného so soľou, posypem strúhaným tvrdým syrom a navrch „fŕkam“ kečup.

 

 

Langoše sú vynikajúce aj s kúskami salámy alebo slaninkou, je len na vás, ako si ich vychutnáte.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes