Chcem sa podeliť o vynikajúci recept na super mäkučké langoše, ktoré sú nesmierne jemné a vláčne. Langoše sú také chutné vďaka jednej prísade – bielemu jogurtu.
V chladničke cesto vydrží aj 5 dní!
Potrebujeme:
1 kg hladká múka
1 bal. prášok do pečiva
1 lyžička soľ
1 kocka čerstvé droždie
500 ml vlažné mlieko
1 téglik biely jogurt
3 lyžice olej
Ďalej:
igelitové vrecko
Na oblohu:
Kečup
Kyslú smtoanu
Cesnak
Strúhaný syr
Postup:
Do časti ohriateho mlieka si rozdrobíme droždie, pridáme lyžicu múky a dôkladne rozmiešame.
Vzišlý kvások vlejeme do misy k zmesi múky, prášku do pečiva a soli.
Prilejeme zvyšok mlieka a olej, pridáme jogurt a vymiešame husté cesto.
Potom ho preložíme na dosku a ešte rukami .
Potom ho vložíme do vymasteného igelitového vrecka.
Nepriedušne uzavrieme a odložíme do chladničky.
A teraz už je na nás, či budeme langoše pripravovať už druhý deň alebo necháme cesto odpočívať pokojne ďalších 3-5 dní.
Z cesta ukrajujeme menšie kúsky, tie roztlačíme dlaňou na pomastenej pracovnej doske a necháme ich chvíľku „nadýchnuť“.
Potom vyprážame vo vyššej vrstve oleja z oboch strán dozlatista.
Ja natieram zmesou kyslej smotany a cesnaku, rozotreného so soľou, posypem strúhaným tvrdým syrom a navrch „fŕkam“ kečup.
Langoše sú vynikajúce aj s kúskami salámy alebo slaninkou, je len na vás, ako si ich vychutnáte.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)