Tento recept voláme aj falošné langoše.
Ide o veľmi jednoduchý a chutný recept na domáce pečivo, ktoré je skutočne vynikajúce a keď ho pripravíte s kečupom, syrom a cesnakom, skutočne chutí veľmi podobne ako langoš.
Na rozdiel od vyprážanej verzie však tento recept upečiete na plechu, bez smaženia.
Recept sme našli na kanáli KETKES Kitchen Recipes.
Väčšinou ich nestihneme ani schladiť, miznú hneď z plechu, ešte horúce.
Všetci doma majú tento recept veľmi radi.
Vnútro je tak lahodne mäkké, že sa takmer roztopí v ústach.
Tento recept zvládnu pripraviť aj tí, ktorí bežne veľa nepečú, pretože je naozaj veľmi jednoduchý.
Ak vyskúšate tento recept, nebudete sklamaní.
Potrebujeme:
2 a pol pohára hladkej múky
1 lyžica cukru
1 lyžička suchého droždia
1 lyžička soli
250 ml vlažnej vody
2 lyžice oleja
Ďalej:
150 g syra
1 vajce
Voliteľné:
Kečup
Cesnak s trochou oleja na potretie
Postup:
Do misky nasypeme preosiatu múku.
Pridáme cukor, droždie a soľ.
Dobre premiešame.
Pridáme 250 vlažnej vody.
Vymiesime jednotné cesto.
Na cesto nalejeme olej a opäť premiesime.
Misku s cestom prekryjeme fóliou.
Necháme odpočívať 30 minút.
Cesto rozdelíme na 4 diely.
Každý rozvaľkáme na placku.
Syr nastrúhame na hrubom strúhadle.
Placky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Potrieme vajíčkom.
Posypeme syrom a dáme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 20-25 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: