Prečo mi nikdy nenapadlo pridať do cesta túto TAJNÚ prísadu? Lepšie a jemnejšie langoše som nejedla a nepotrebujú ani kysnúť!

Napadlo by vám niekedy pridať do langošov netradičnú prísadu, ktorú používame na celkom iné recepty?

My vám dnes poradíme jeden fantastický recept na zemiakové langoše s tajnou prísadou – tvarohom. Neuveríte, čo táto ingrediencia urobí s obyčajným cestom.

Nepotrebujete žiadne droždie a netreba čakať, kým cesto nakysne. 

 

Tento recept z youtube si okamžite ukladáme medzi obľúbené. 

...

Cesto je hotové doslova za 10 minút a príprava plnky je tiež veľmi jednoduchá.

Vďaka tvarohu budú langoše extrémne nadýchané a fantasticky chutné.

Potrebujeme:

250 g tvarohu

2 vajcia

3 PL kyslej smotany

1 PL kryštálového cukru

2 PL rastlinného oleja

1/2 ČL soli

1/2 ČL sódy bikarbóny

300 g hladkej múky

Na plnku:

700 g zemiakov

1 vajce

1/2 ČL soli

30 g masla

50 ml mlieka

1 cibuľu

3 PL rastlinného oleja

Postup:

V miske si zmiešame tvaroh s vajíčkami, soľou, cukrom.

Miešame vidličkou, kým nám nevznikne hladká hmota. 

 

Pridáme kyslú smotanu, hneď za ňou sódu bikarbónu a následne olej.

Opäť všetko dôkladne vymiešame. 

 

 

Nakoniec zapracujeme múku, vymiesime cesto a necháme ho odpočívať 10 minút prikryté potravinárskou fóliou. 

Zemiaky na plnku si ošúpeme, nakrájame a a vložíme do hrnca s vodou.

Uvaríme ich do mäkka. 

 

 

Potom ich scedíme, preložíme do misy a zmiešame ich so zmäknutým maslom. 

 

 

Dobre ich roztlačíme, pridáme vajíčko, soľ, korenie, mlieko a všetko spolu dôkladne premiešame. 

Na panvicu si pridáme trocha oleja a osmažíme si nadrobno pokrájanú cibuľku.

Tú následne primiešame do zemiakovej plnky.

 

 

Cesto si teraz preložíme na pracovnú dosku a rozrežeme ho na 12 približne rovnakých častí. 

Jednotlivé kúsky vygúľame a potom každú cestovú guľku vyvaľkáme. 

 

 

Následne navrstvíme asi lyžicu zemiakovej plnky, zabalíme ju do cesta a opatrne roztlačíme na hrubšiu placku. 

Takto si spracujeme každý kúsok cesta s plnkou a následne ich vysmažíme z oboch strán dozlatista.  

Uložíme ich na papierové utierky, aby vsiakol prebytočný olej a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn