plny-hrniec_transparent_negativ.png

Natrhajte len 2 hrste medvedieho cesnaku a pridajte ich do cesta: Na tieto langoše budete spomínať celý rok, sú neskutočné!

Voláme ich aj medvedie langoše. Bežne langoše nerobím, ale keď sa objaví medvedí cesnak, hneď nám rozvoniavajú v dome. Sú fantastické, vláčne a také chutné, že na ne budete spomínať celý rok!

Voláme ich aj medvedie langoše. Bežne langoše nerobím, ale keď sa objaví medvedí cesnak, hneď nám rozvoniavajú v dome. Sú fantastické, vláčne a také chutné, že na ne budete spomínať celý rok!

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

1 lyžička soli

Štipka cukru

20 g čerstvého droždia

cca 350 ml vody

2 lyžice oleja

2 hrste medvedieho cesnaku

olej na vyprážanie

Postup:

Múku v mise zmiešame so soľou, spravíme priehlbinu, vlejeme trochu vlažnej vody s trochou cukru  a rozdrobíme droždie. Necháme v teple stáť aspoň pol hodiny, potom pridáme olej a vymiesime cesto, vodu pridávame podľa potreby.

Nakoniec pridáme umyté a posekané listy medvedieho cesnaku. Prikryjeme utierkou, necháme hodinu kysnúť – alebo kým cesto nezdvojnásobí svoj objem. Potom pomúčenými rukami na pomúčenej doske formujeme „bochníky“, priemer cca 5 cm.

Obrúskom prikryjeme, necháme 15-20 minút ešte kysnúť. Potom v rukách vyťahujeme z bochníkov „placky“ – hrúbka necelý 1 cm, v strede tenšie a smažíme na oleji z oboch strán.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

autor: Ľubka

Najlepšie recepty na dnes