Už ste mali niekedy LANGOŠ pečený na plechu? Všetko stačí len zmiešať a dať do rúry…BEZ kysnutia!

Fantastický recept na langoš pečený na plechu.

 

 

Je to vynikajúce a navyše aj rýchle pečivo, ktoré navyše nepotrebuje kysnúť.

Langoš môžete podávať len potretý cesnakovým olejom, alebo obložený kyslou smotanou, slaninkou a cibuľkou.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Recept je naozaj výborný – pečený langoš podávame ako prílohu k polievke alebo samotný, ako chutnú večeru.

 

 

Potrebujeme na 2 plechy:

1 kg hladkej múky

½ kocky čerstvého droždia

500 ml vody

3 uvarené a nastrúhané zemiaky

2 lyžičky soli

Na obloženie:

cesnak

1 kyslá smotana

2 vajíčka

1 cibuľa

100 g slaniny

soľ

mleté čierne korenie

Postup:

Zo všetkých surovín na cesto vymiesime hladké cesto.

Droždie rozmiešame vo vlažnej vode.

Necháme rozpustiť.

 

 

Medzitým si múku premiesime so soľou, pridáme droždie s vodou a najemno nastrúhané zemiaky.

Rúru zahrejeme na 190 °C.

Dva plechy na pečenie vymastíme alebo vyložíme papierom na pečenie a ten tiež pomastíme.

Cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti.

Cesto roztiahneme na celú plochu plechu.

Ak sa cesto lepí na prsty, namočte si ich do oleja, pôjde to jednoduchšie.

Jeden langoš potrieme rozšľahaným vajíčkom.

 

 

Ten po upečení potrieme cesnakovým olejom, prípadne ho môžeme podávať s kečupom a nastrúhaným syrom.

Druhý langoš môžeme potrieť s kyslou smotanou, ktorú sme rozmiešali s 2 vajíčkami a ochutili soľou a mletým čiernym korením.

Tiež môžeme obložiť kúskami slaniny a cibuľou.

Langošníky pečieme približne 30-40 minút dozlata.

Podávame samotné alebo k polievke.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn