plny-hrniec_transparent_negativ.png

Moja mama pozná RECEPT na najlepšie rýchle langoše BEZ smaženia: Nenasiaknu olejom, sú mäkučké a chutia fantasticky!

Tento recept voláme aj falošné langoše.

 

 

Ide o veľmi jednoduchý a chutný recept na domáce pečivo, ktoré je skutočne vynikajúce a keď ho pripravíte s kečupom, syrom a cesnakom, skutočne chutí veľmi podobne ako langoš.

Na rozdiel od vyprážanej verzie však tento recept upečiete na plechu, bez smaženia.

 

 

Väčšinou ich nestihneme ani schladiť, miznú hneď z plechu, ešte horúce.

Všetci doma majú tento recept veľmi radi.

Vnútro je tak lahodne mäkké, že sa takmer roztopí v ústach.

Tento recept zvládnu pripraviť aj tí, ktorí bežne veľa nepečú, pretože je naozaj veľmi jednoduchý. Ak vyskúšate tento recept, nebudete sklamaní.

Potrebujeme:

2 a pol pohára hladkej múky

1 lyžica cukru

1 lyžička suchého droždia

1 lyžička soli

250 ml vlažnej vody

2 lyžice oleja

Ďalej:

150 g syra

1 vajce

Voliteľné:

Kečup

Cesnak s trochou oleja na potretie

Postup:

Do misky nasypeme preosiatu múku.

 

 

Pridáme cukor, droždie a soľ.

Dobre premiešame.

Pridáme 250 vlažnej vody.

 

 

Vymiesime jednotné cesto.

Na cesto nalejeme olej a opäť premiesime.

 

 

Misku s cestom prekryjeme fóliou.

Necháme odpočívať 30 minút.

Cesto rozdelíme na 4 diely.

 

 

Každý rozvaľkáme na placku.

Syr nastrúhame na hrubom strúhadle.

 

 

Placky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Potrieme vajíčkom.

 

 

Posypeme syrom a dáme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180 stupňov 20-25 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes