Tento recept voláme aj falošné langoše.
Ide o veľmi jednoduchý a chutný recept na domáce pečivo, ktoré je skutočne vynikajúce a keď ho pripravíte s kečupom, syrom a cesnakom, skutočne chutí veľmi podobne ako langoš.
Na rozdiel od vyprážanej verzie však tento recept upečiete na plechu, bez smaženia.
Väčšinou ich nestihneme ani schladiť, miznú hneď z plechu, ešte horúce.
Všetci doma majú tento recept veľmi radi.
Vnútro je tak lahodne mäkké, že sa takmer roztopí v ústach.
Tento recept zvládnu pripraviť aj tí, ktorí bežne veľa nepečú, pretože je naozaj veľmi jednoduchý. Ak vyskúšate tento recept, nebudete sklamaní.
Potrebujeme:
2 a pol pohára hladkej múky
1 lyžica cukru
1 lyžička suchého droždia
1 lyžička soli
250 ml vlažnej vody
2 lyžice oleja
Ďalej:
150 g syra
1 vajce
Voliteľné:
Kečup
Cesnak s trochou oleja na potretie
Postup:
Do misky nasypeme preosiatu múku.
Pridáme cukor, droždie a soľ.
Dobre premiešame.
Pridáme 250 vlažnej vody.
Vymiesime jednotné cesto.
Na cesto nalejeme olej a opäť premiesime.
Misku s cestom prekryjeme fóliou.
Necháme odpočívať 30 minút.
Cesto rozdelíme na 4 diely.
Každý rozvaľkáme na placku.
Syr nastrúhame na hrubom strúhadle.
Placky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Potrieme vajíčkom.
Posypeme syrom a dáme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 20-25 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: