Konečne LANGOŠE, ktoré nie sú nasiaknuté olejom: Musím sa podeliť o tento fantastický recept, robím ich aj na večeru!

Máte radi langoše? Ja ich milujem, ale často si ich nemôžem dopriať, pretože mi z nich býva ťažko.

Preto mi tento recept padol vhod.

Ide totižto o langoše, ktoré neplávajú v oleji, ale pripravíte ich skutočne takmer nasucho!

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Recept sme našli na kanáli Ricette dolce facili.

Potrebujeme.

300 g celozrnnej múky

400 g hladkej múky

Lyžička cukru

Lyžička soli

Lyžica sušeného droždiadroždia

400 ml teplého mlieka

130 ml teplej vody

Polievková lyžica masla izbovej teploty

Trochu oleja

Na oblohu (voliteľné):

Kečup

Syr

Šunka

Maslo

Postup:

V miske zmiešame cellorznnú a hladkú múku.

 

 

Pridáme cukor, soľ a droždie.

Prilejeme mlieko a premiešame.

 

 

Miesime v kuchynskom robote s nástavcami na cesto.

Počas miesenia prilejeme teplú vodu.

Pridáme aj zmäknuté maslo.

 

 

Cesto je mäkké a pružnú.

Pripravíme si misku, ktorú vytrieme trochou oleja.

Do misky preložíme cesto a potrieme olejom aj zvrchu.

Prikryjeme fóliou.

 

 

Cesto necháme kysnúť hodinu.

Dosku potrieme olejom, cesto premiesime a oddeľujeme menšie bochníčky.

Vzniklo nám celkom 10 bochníčkov, každý potrieme trochou rastlinného oleja.

 

 

Prikryjeme fóliou a necháme 10 minút odpočívať.

Teraz si každý bochníček rukou roztlačíme na placku.

 

 

Na panvicu nakvapkáme len trochu oleja a opekáme z oboch strán dozlatista.

Hotové langoše môžeme podávať s prísadami podľa chuti.

Ja ich mám rada aj samé o sebe.

 

 

Deťom najviac chutia potreté kečupom, posypané syrom, alebo potreté aslom a cesnakom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels