Máte radi langoše? Ja ich milujem, ale často si ich nemôžem dopriať, pretože mi z nich býva ťažko.
Preto mi tento recept padol vhod.
Ide totižto o langoše, ktoré neplávajú v oleji, ale pripravíte ich skutočne takmer nasucho!
Recept sme našli na kanáli Ricette dolce facili.
Potrebujeme.
300 g celozrnnej múky
400 g hladkej múky
Lyžička cukru
Lyžička soli
Lyžica sušeného droždiadroždia
400 ml teplého mlieka
130 ml teplej vody
Polievková lyžica masla izbovej teploty
Trochu oleja
Na oblohu (voliteľné):
Kečup
Syr
Šunka
Maslo
Postup:
V miske zmiešame cellorznnú a hladkú múku.
Pridáme cukor, soľ a droždie.
Prilejeme mlieko a premiešame.
Miesime v kuchynskom robote s nástavcami na cesto.
Počas miesenia prilejeme teplú vodu.
Pridáme aj zmäknuté maslo.
Cesto je mäkké a pružnú.
Pripravíme si misku, ktorú vytrieme trochou oleja.
Do misky preložíme cesto a potrieme olejom aj zvrchu.
Prikryjeme fóliou.
Cesto necháme kysnúť hodinu.
Dosku potrieme olejom, cesto premiesime a oddeľujeme menšie bochníčky.
Vzniklo nám celkom 10 bochníčkov, každý potrieme trochou rastlinného oleja.
Prikryjeme fóliou a necháme 10 minút odpočívať.
Teraz si každý bochníček rukou roztlačíme na placku.
Na panvicu nakvapkáme len trochu oleja a opekáme z oboch strán dozlatista.
Hotové langoše môžeme podávať s prísadami podľa chuti.
Ja ich mám rada aj samé o sebe.
Deťom najviac chutia potreté kečupom, posypané syrom, alebo potreté aslom a cesnakom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: