Mäkučké langoše, ktoré ani minútu nekysnú: Každému odporúčam dvojnásobnú dávku, v lete idú na dračku!

147

Vynikajúci recept na langoše, ktoré nekysnú. Už nemám langoše tvrdé ako bumerang, tieto sú naozaj prvotriedne.

Potrebujeme:

500 g hladká múka

1 KL soľ

1/2 balíček kypriaci prášok do pečiva

1 PL olej

20 g čerstvé droždie

140 g biely jogurt

250 ml mlieko

olej na vyprážanie

Na potretie: Cesnak, olej soľ

Postup:

Do misy dáme suché suroviny: múku, soľ, kypriaci prášok a dobre premiešame. Do stredu urobíme jamku, nalejeme tam olej, rozmrvené droždie, pridáme jogurt a vlažné mlieko. Všetko spolu premiešame. Miesime rukou, kým sa cesto neprestane lepiť.

Foto: retete-usoare.info

Cesto hneď bez kysnutia rozdelíme na 8 častí. Rukami ponaťahujeme do tvaru placky a hneď vyprážame v horúcom oleji.

Foto: retete-usoare.info

Hotové langoše necháme odkvapkať.

Potom podávame s prísadami podľa chuti.

Titulná foto: retete-usoare.info

Recept: redakcia

Témy:


Pridajte svoj komentár