MÄKUČKÉ langoše, ktoré ani minútu nekysnú: Každému odporúčam dávku zdvojnásobiť, tie langoše sú úžasné!

7078 0

Vynikajúci recept na langoše, ktoré nekysnú.

Už nemám langoše tvrdé ako bumerang, tieto sú naozaj prvotriedne.

Recept mám od svojej kamarátky Katky.

Potrebujeme:

500 g hladká múka

1 KL soľ

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1/2 balíček kypriaci prášok do pečiva

1 PL olej

20 g čerstvé droždie

140 g biely jogurt

250 ml mlieko

olej na vyprážanie

Na potretie:

Cesnak

olej

soľ

Voliteľné:

Nasekanú zelenú cibuľku

Postup:

Do misy dáme suché suroviny:

Múku, soľ, kypriaci prášok a dobre premiešame.

Do stredu urobíme jamku.

Do jamky nalejeme olej.

Pridáme rozmrvené droždie a zapracujeme do cesta.

Pridáme aj jogurt a vlažné mlieko.

Všetko spolu premiešame.

Miesime rukou, kým sa cesto neprestane lepiť.

Tip:

Do cesta môžeme pridať napríklad aj nadrobno nasekanú zelenú cibuľku.

Nám toto vylepšenie veľmi zachutilo a odvtedy ju pridávam vždy.

Cesto hneď bez kysnutia rozdelíme na 8 častí.

Rukami ponaťahujeme do tvaru placky a hneď vyprážame v horúcom oleji.

Hotové langoše necháme odkvapkať.

Potom podávame s prísadami podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Témy:


Pridajte svoj komentár