Vynikajúci recept na langoše, ktoré nekysnú.
Už nemám langoše tvrdé ako bumerang, tieto sú naozaj prvotriedne.
Recept mám od svojej kamarátky Katky.
Potrebujeme:
500 g hladká múka
1 KL soľ
1/2 balíček kypriaci prášok do pečiva
1 PL olej
20 g čerstvé droždie
140 g biely jogurt
250 ml mlieko
olej na vyprážanie
Na potretie (voliteľné):
Cesnak
olej
soľ
kečup
tatárska
Voliteľné:
Nasekanú zelenú cibuľku
Postup:
Do misy dáme suché suroviny:
Múku, soľ, kypriaci prášok.
Všetko dobre premiešame.
Do stredu urobíme jamku.
Do jamky nalejeme olej.
Pridáme rozmrvené droždie.
Zapracujeme do cesta.
Pridáme aj jogurt a vlažné mlieko.
Všetko spolu premiešame.
Miesime rukou, kým sa cesto neprestane lepiť.
Tip:
Do cesta môžeme pridať napríklad aj nadrobno nasekanú zelenú cibuľku.
Nám toto vylepšenie veľmi zachutilo a odvtedy ju pridávam vždy.
Cesto hneď bez kysnutia rozdelíme na 8 častí.
Rukami ponaťahujeme do tvaru placky a hneď vyprážame v horúcom oleji.
Hotové langoše necháme odkvapkať.
Potom podávame s prísadami podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)