MÄKUČKÉ langoše, ktoré ani minútu nekysnú: Každému odporúčam dávku zdvojnásobiť, tie langoše sú úžasné!

Vynikajúci recept na langoše, ktoré nekysnú.

Už nemám langoše tvrdé ako bumerang, tieto sú naozaj prvotriedne.

 

 

Recept mám od svojej kamarátky Katky.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

500 g hladká múka

1 KL soľ

1/2 balíček kypriaci prášok do pečiva

1 PL olej

20 g čerstvé droždie

140 g biely jogurt

250 ml mlieko

olej na vyprážanie

Na potretie (voliteľné):

Cesnak

olej

soľ

kečup

tatárska

Voliteľné:

Nasekanú zelenú cibuľku

Postup:

Do misy dáme suché suroviny:

 

 

Múku, soľ, kypriaci prášok.

Všetko dobre premiešame.

 

 

Do stredu urobíme jamku.

Do jamky nalejeme olej.

Pridáme rozmrvené droždie.

 

 

Zapracujeme do cesta.

Pridáme aj jogurt a vlažné mlieko.

 

 

Všetko spolu premiešame.

Miesime rukou, kým sa cesto neprestane lepiť.

Tip:

Do cesta môžeme pridať napríklad aj nadrobno nasekanú zelenú cibuľku.

 

 

Nám toto vylepšenie veľmi zachutilo a odvtedy ju pridávam vždy.

Cesto hneď bez kysnutia rozdelíme na 8 častí.

 

 

Rukami ponaťahujeme do tvaru placky a hneď vyprážame v horúcom oleji.

Hotové langoše necháme odkvapkať.

 

 

Potom podávame s prísadami podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn