Mastné langoše nemajú šancu: Potrebujete 1 hrnček jogurtu, 1 vajce, múku a náplň – táto večera bude mať najväčší úspech!

2861 0

Vynikajúca pochúťka na večeru. Tieto placky chutia fantasticky a ani zďaleka nie sú také mastné ako klasické langoše. Navyše ide o skutočne jednoduchý recept. Inšpiráciu k nemu sme našli v podobnom recepte na youtube, ktorý sme upravili podľa našej chuti.

Potrebujeme:

3 hrnčeky (200 ml) hladkej múky

1 hrnček jogurtu

1 vajíčko

1 lyžička soli

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžička cukru

1/2 lyžičky jedlej sódy

1 lyžica oleja

Plnka:

300 g strúhaného syra (dávala som pecorino s pistáciovými orechy)

1 vajíčko

Voliteľné:

Uvarené roztlačené zemiaky, cibuľa, paprika, huby…

Na potretie:

100 g masla

sušený cesnak

Postup:

Jogurt, olej, vajce, soľ a cukor v miske prešleháme metlou. Postupne zapracujeme aj múku, zmiešanú s jedlou sódou a cesto necháme 20 minút odpočinúť.

Syr nastrúhame nahrubo a zmiešame s druhým vajíčkom.

Cesto vyklopíme z misy, rozdelíme na 14 bochníkov, ak chcete menšie placky, alebo na 7-8  bochníkov, ak chcete väčšie placky.

Placky vyvaľkáme na tenko a naplníme syrom – ako buchty. Tie potom spojom nadol na pomúčenej doske opäť rozvaľkáme na placky, vysoké max. 1 cm.

Na náplň môžete k syru pridať ešte rozmačkané uvarené zemiaky, osmaženú cibuľku so slaninkou, paradajkami a ľubovolnou zeleninou. Naozaj môžete vyskúšať akúkoľvek náplň podľa chuti a možností vašej chladničky.

Postupne pečieme na rozpálenej suchej – nemastenej – panvici z oboch strán, placky sa pri pečení nafúknu, povyskočia. Po upečení potrieme každú placku rozpusteným maslom, do ktorého sme pridali sušený cesnak.

Inšpiráciu k tomuto receptu sme našli na youtube

 

https://www.youtube.com/watch?v=m-M9Luy77_k

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár