plny-hrniec_transparent_negativ.png

Moje prvé langoše bez vajec: Mäkučké ako dych a cesto v chladničke vydrží celý týždneň

Prvýkrát som skúsila toto cesto bez vajec a musím poedať, že lepšie langoše som ešte nejedla!

Prvýkrát som skúsila toto cesto bez vajec a musím poedať, že lepšie langoše som ešte nejedla!

Potrebujeme:

500 ml mlieka

250 ml kyslej smotany

1 kg hladkej múky

30 g droždia

1,5-2 lyžičky soli

Ak vás zvykne páliť záha, vymeňte kyslú smotanu za jogurt a pridajte do cesta aj 1 lyžičku jedlej sódy.

Postup:

V mise v mlieku rozmiešame droždie, pridáme zvyšok surovín a vymiešame cesto.

Hneď, keď je cesto hotové,dáme ho do dostatočne veľkého plastového vrecka alebo dózy  s vekom a uzavreté uložíme do chladničky, kde nám nakysne (pozor ak máte príliš malé vrecko, aby vám neprasklo).

Na druhý deň môžeme vyprážať. Z cesta si odkrojíme kúsok, ktorý potrebujeme a na zľahka pomastenej pracovnej doske roztiahneme do tvaru placky. Cesto sa nelepí, je vláčne a dobre sa s ním pracuje.

Langoše usmažíme klasicky v oleji na panvici,  potom obrúskom ľahko odsajeme prebytočný tuk a môžeme ich potierať. Ja potieram cesnakom a dávam kečup a strúhaný syr. Každý, ako má rád.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Janka V.

foto: youtube

Najlepšie recepty na dnes