Konečne fantastický recept na langoše, ktoré sú mäkučké ako dych: Pridajte do cesta túto prísadu – rozdiel spoznáte hneď!

Vynikajúce, mäkučké langoše, ktoré sú naozaj ako pavučinka. Vynikajúce a pritom sú úplne jednoduché. Sú také fantastické len vďaka jednej prísade a to obyčajnému kefíru, sú naozaj prvotriedne.

Vynikajúce, mäkučké langoše, ktoré sú naozaj ako pavučinka.

Vynikajúce a pritom sú úplne jednoduché.

Sú také fantastické len vďaka jednej prísade a to obyčajnému kefíru, sú naozaj prvotriedne.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 kg  a 100 g hladkej múky (100 g múky si necháme na podsypávanie langošov)

400 ml teplej vody

400 ml kefíru izbovej teploty

1 polievková lyžica sušeného droždia

1 lyžička kr. cukru

1 lyžička soli

Rastlinný olej

Voliteľné:

Kečup

Cesnak

Majonéza

Tatárska

Strúhaný syr

Postup:

Múku preosejeme a zmiešame so sypkými prísadami.

Pridáme vodu, kefír a vymiesime mäkké a vláčne cesto.

Cesto prikryjeme fóliou, prikrývkou a necháme vykysnúť.

 

Vykysnuté cesto na pomúčenej doske rozdelíme na menšie bochníčky, ktoré prikryjeme a necháme ešte chvíľu podkysnúť.

 

 

Každý bochník roztlačíme na tenšu placku a pomocou radielka urobíme v ceste zárezy.

 

 

Vyprážame na rozpálenom oleji.

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video postup:

 

 

Foto: tjn