Konečne fantastický recept na langoše, ktoré sú mäkučké ako dych: Pridajte do cesta túto prísadu – rozdiel spoznáte hneď!

Vynikajúce, mäkučké langoše, ktoré sú naozaj ako pavučinka. Vynikajúce a pritom sú úplne jednoduché. Sú také fantastické len vďaka jednej prísade a to obyčajnému kefíru, sú naozaj prvotriedne.

Vynikajúce, mäkučké langoše, ktoré sú naozaj ako pavučinka. Vynikajúce a pritom sú úplne jednoduché. Sú také fantastické len vďaka jednej prísade a to obyčajnému kefíru, sú naozaj prvotriedne.

Potrebujeme:

1 kg  a 100 g hladkej múky (100 g múky si necháme na podsypávanie langošov)
400 ml teplej vody
400 ml kefíru izbovej teploty (môžete nahradiť aj obyčajným mliekom)
1 polievková lyžica sušeného droždia
1 lyžička kr. cukru
1 lyžička soli
Rastlinný olej

Postup:

Múku preosejeme a zmiešame so sypkými prísadami. Pridáme vodu, kefír a vymiesime mäkké a vláčne cesto. Cesto prikryjeme fóliou, prikrývkou a necháme vykysnúť.

Vykysnuté cesto na pomúčenej doske rozdelíme na menšie bochníčky, ktoré prikryjeme a necháme ešte chvíľu podkysnúť.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Každý bochník roztlačíme na tenšu placku a pomocou radielka urobíme v ceste zárezy.

Vyprážame na rozpálenom oleji.

Video postup nájdete TU.