LANGOŠE bez kysnutia z jogurtového cesta: Tento recept od kamarátky u nás kraľuje už 25 rokov – mäkučké aj na druhý deň!

5903 0

Vynikajúci nápad na rýchly a vynikajúci obed, ktorý miluje celá rodina. Skúste langoše podľa tohoto receptu.

Potrebujeme:

500 g hladká múka

1 KL soľ

1/2 balíček kypriaci prášok do pečiva

1 PL olej

20 g droždie

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

140 g biely jogurt

250 ml mlieko

olej na vyprážanie

Postup:

Do misy dáme suché suroviny: múku, soľ, kypriaci prášok a dobre premiešame. Do stredu urobíme jamku, nalejeme tam olej, rozmrvené droždie, pridáme jogurt a vlažné mlieko.

Zamiešame lyžičkou a vymiesime v ruke jemné a hladké cesto.

Miesime, kým sa cesto neprestane lepiť.

Nečakáme na kysnutie a cesto rozdelíme na dve polovice.

Každú polovicu rozdelíme na 4 časti – máme teda 8 kúskov cesta.

Kúsok cesta v rukách natiahneme do želanej veľkosti, teda čo najviac. Vkladáme do rozpáleného oleja minimálnej hĺbky 2 cm.

Smažíme na strednom stupni z obidvoch strán dozlista.

Foto: tjn

Prebytočný olej necháme odkvapkať a langoše potrierame cesnakom, alebo kečupom a kyslou smotanou. Môžeme aj posypať syrom, každý, ako mu chutí.

Foto: tjn

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Témy:


Pridajte svoj komentár