Vynikajúci koláč s krémom a ovocím, ktorý robíme takmer pravideľne, každý víkend. Koláč je vynikajúci aj so sezónnym ovocím. určite ho neváhajte vyskúšať vo viacerých verziách, je vynikajúci.
Potrebujeme:
Na cesto:
4 vajcia
4 lyžice vlažnej vody
150 g práškového cukru
1 balíček vanilkového cukru
90 g polohrubej múky
90 g solamylu
kypriaci prášok do pečiva
Na náplň:
230 g kompótových mandarínok
500 g polotučného tvarohu
150 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
citrónová kôra z 1/2 citróna
2 lyžice citrónovej šťavy
smotana na šľahanie 250 g (40%)
kyslá smotana 250 g
1 balíček želatínového stužovača za studena (Dr. Oetker)
100 ml kompótovej šťavy
Postup:
Celé vajcia vyšľaháme s vodou elektrickým šľahačom na najvyššie obrátky do peny cca 1 minútku. Potom prisypeme cukry a vyšľaháme ho hustej, lesklej peny.
Múku, solamyl a prášok do pečiva preosejeme a pridáme a do vaječnej hmoty, zľahka a po častiach vmiešame stierkou alebo vareškou. Plech vystriekajú olejom v spreji, vystelieme papierom na pečenie a ten tiež potrieme olejom.
Cesto vylejeme na papier a stierkou uhladíme. Pečieme na 200 ° C a do ružova cca 15 min.
Hneď po upečení piškótu pocukrujeme, priložíme naň čistý papier na pečenie a obrátime. Ten pôvodne spodnej papier opatrne odstránime a piškótu necháme úplne vychladnúť.
A pripravíme náplň: tvaroh, zakysanka, cukry, citrón. kôru aj šťavu zmiešame ručne alebo elektricky do hladkej konzistencie. Šľahačku vyšľaháme dotuha.
Mandarínky necháme odkvapkať v sitku a šťavu ponecháme.
Tuhú šľahačku opatrne vmiešame do tvarohovej hmoty a všetko opäť premiešame.
A teraz použijeme tú šťavu z mandarínok. Do nej nasypeme stužovač a ďalej postupujeme podľa návodu na tom istom. Piškótu rozrežeme vodorovne.
Do krému pridáme mandarínkya zľahka premiešame.
Krém natrieme na spodný plát a horným to priklopíme. Necháme minimálne 2 hodiny v chlade stuhnúť. Pocukrujeme, uvaríme si kávičku a poprajeme si dobrú chuť.