Ak radi skúšate nové recepty, tento by ste si rozhodne nemali nechať ujsť.
Cez víkend nás prepadla nečakaná návšteva, tak som pripravil toto jednoduché a sýte jedlo.
Neprekonateľný recept na výborný zemiakový koláč z youtube kanála Przepisy od Katarzyny.
Potrebujeme:
3-4 zemiaky
1 l vody
1 ČL soli
40 g masla
40-50 ml mlieka
1 vajce
150 g hladkej múky
1 cibuľu
1 mrkvu
mleté čierne korenie
250-300 g šampiňónov
50 ml rastlinného oleja
90 g mozzarelly
Postup:
Umyté a ošúpané zemiaky nakrájame na štvrtiny a vložíme ich do hrnca.
Zalejeme vodou, pridáme soľ, prekryjeme pokrievkou a varíme do mäkka.
Uvarené zemiaky v miske roztlačíme.
Pridáme zmäknuté maslo, horúce mlieko a roztlačíme ich na kašu.
Do stredu kaše urobíme dieru a vložíme do nej vajce.
Vajce vidličkou rozšľaháme a s kašou zamiešame.
Do misky s kašou preosejeme múku a dobre premiešame.
Na panvicu nalejeme olej, vložíme na malé kúsky nakrájanú cibuľu a smažíme.
Pridáme nastrúhanú mrkvu, soľ, čierne korenie, premiešame a smažíme do mäkka.
Vysmaženú cibuľu s mrkvou preložíme do čistej misky.
Šampiňóny nakrájame na plátky a pridáme ich na panvicu.
Posolíme, pridáme olej, čierne korenie, miešame a smažíme do zlatista.
Tortovú formu po krajoch potrieme maslom.
Vystelieme papierom na pečenie.
Vložíme zemiakovú hmotu, lyžicou zarovnáme a vytvarujeme okraje.
Na zemiaky pridáme vrstvu šampiňónov a mrkvy s cibuľou.
Formu prekryjeme alobalom.
Formu vložíme do rúry.
Pečieme 30-35 minút pri teplote 180°C.
Po uplynutí doby posypeme koláč nastrúhaným syrom.
Koláč vložíme späť do rúry a pečieme ďalších 5-7 minút.
Po upečení odstránime formu, papier, vrch posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Môžeme servírovať.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU