Lahodný zemiakový koláč: Pripravený z jednoduchých ingrediencií!

Ak radi skúšate nové recepty, tento by ste si rozhodne nemali nechať ujsť.

Cez víkend nás prepadla nečakaná návšteva, tak som pripravil toto jednoduché a sýte jedlo.

 

 

Neprekonateľný recept na výborný zemiakový koláč z youtube kanála Przepisy od Katarzyny.

...

Potrebujeme:

3-4 zemiaky

1 l vody

1 ČL soli

40 g masla

40-50 ml mlieka

1 vajce

150 g hladkej múky

1 cibuľu

1 mrkvu

mleté čierne korenie

250-300 g šampiňónov

50 ml rastlinného oleja

90 g mozzarelly

Postup:

Umyté a ošúpané zemiaky nakrájame na štvrtiny a vložíme ich do hrnca.

Zalejeme vodou, pridáme soľ, prekryjeme pokrievkou a varíme do mäkka.

 

 

Uvarené zemiaky v miske roztlačíme.

Pridáme zmäknuté maslo, horúce mlieko a roztlačíme ich na kašu.

 

 

Do stredu kaše urobíme dieru a vložíme do nej vajce.

Vajce vidličkou rozšľaháme a s kašou zamiešame.

 

 

Do misky s kašou preosejeme múku a dobre premiešame.

Na panvicu nalejeme olej, vložíme na malé kúsky nakrájanú cibuľu a smažíme.

 

 

Pridáme nastrúhanú mrkvu, soľ, čierne korenie, premiešame a smažíme do mäkka.

Vysmaženú cibuľu s mrkvou preložíme do čistej misky.

 

 

Šampiňóny nakrájame na plátky a pridáme ich na panvicu.

Posolíme, pridáme olej, čierne korenie, miešame a smažíme do zlatista.

 

 

Tortovú formu po krajoch potrieme maslom.

Vystelieme papierom na pečenie.

Vložíme zemiakovú hmotu, lyžicou zarovnáme a vytvarujeme okraje.

 

 

Na zemiaky pridáme vrstvu šampiňónov a mrkvy s cibuľou.

Formu prekryjeme alobalom.

 

 

Formu vložíme do rúry.

Pečieme 30-35 minút pri teplote 180°C.

Po uplynutí doby posypeme koláč nastrúhaným syrom.

 

 

Koláč vložíme späť do rúry a pečieme ďalších 5-7 minút.

Po upečení odstránime formu, papier, vrch posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme Vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay