plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lahodný smotanový dezert, ktorý sa rozpúšťa na jazyku: Osviežujúca pochúťka, ktorá ulahodí každému maškrtnému jazýčku!

Torty z kyslej smotany sú vždy dobrou voľbou. Lahodná a osviežujúca chuť, ktorú všetci milujú. Vyskúšajte tento recept z facebooku a pripravte si skvelý dezert takmer bez námahy!

Potrebujeme:

150 g cukru

250 g kyslej smotany

2 vajcia

200 g hladkej múky

50 g kakaa

1 ČL sódy bikarbóny

Na krém:

1 pohár kyslej smotany

1 pohár krupicového alebo práškového cukru

Postup:

Pripravíme si dve cestá – to znamená, že z uvedených surovín najskôr pripravíme svetlé cesto a potom tmavé, na ktoré použijeme to isté množstvo surovín, len pridáme 50 g kakaa. 

Všetky suroviny by mali mať pred prípravou izbovú teplotu. 

Vajíčka vyšľaháme s cukrom a kyslou smotanou dohladka.

Múku si zmiešame so sódou bikarbónou, preosejeme a primiešame do vajíčkovej hmoty.

Formu si vystelieme papierom na pečenie a nalejeme prvé cesto.

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 30 minút.

Rovnako upečieme aj kakaové cesto.

Po vychladnutí oba korpusy prerežeme na polovicu, aby nám dohromady vznikli 4 pláty. 

Krém si pripravíme nasledovne: kyslú smotanu vymiešame s krupicovým alebo práškovým cukrom dohladka.

Teraz striedavo vrstvíme upečené pláty cesta s krémom a vytvarujeme dezert.

Ozdobíme podľa chuti napríklad strúhanou čokoládou alebo čokoládovou polevou a odložíme na 3 – 4 hodiny do chladničky. 

Prajeme dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes