Lahodné chlebové placky so zemiakovo-syrovou plnkou: Lacné jedlo, jednoduchý postup a pritom taká dobrota!

Super chutná, rýchla a lacná večera podľa receptu z youtube. Tohto plneného pita chleba sa nebudete vedieť dojesť!

Potrebujeme:

2 šálky teplého mlieka

1 balíček sušeného droždia

1 PL kryštálového cukru

4 šálky hladkej múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 ČL soli

trochu oleja

Na plnku:

1 kg zemiakov

350 – 400 g strúhaného syra (čedar)

1 ČL soli

maslo

veľkosť šálky = 200 ml

Postup:

Do misy si nalejeme teplé mlieko, nasypeme sušené droždie, cukor a premiešame metličkou. Pridáme časť múky, soľ, premiešame a pridáme aj zvyšok múky. Po zapracovaní múky pridáme trochu oleja a vypracujeme hladké cesto.

Dáme ho do misy, prikryjeme a necháme nakysnúť.

Medzitým si pripravíme plnku. Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme. Kým sú horúce, roztlačíme ich na kašu a zmiešame s pol pohárom mlieka.

Osolíme a primiešame strúhaný syr. Syr môžete použiť podľa chuti.

Vykysnuté cesto si preložíme na pracovnú dosku potretú olejom, vytvarujeme do valca a nakrájame na 3 kusy. Každý kus vygúľame a potom roztlačíme na placku. Na ňu umiestnime časť zemiakovo-syrovej plnky, zabalíme a cesto spojíme, aby sa nerozpadlo. Potom znovu vytvarujeme placku.

Placku preložíme na plech pokrytý papierom na pečenie. Okraje dobre pritlačíme a v strede urobíme jamku.

Rúru si predhrejeme na 250 °C a upečieme do zlatista. Horúcu placku potrieme maslom. Takto postupujeme aj pri ďalších dvoch kusoch cesta. Hotový plnený pita chlieb môžeme servírovať. Prajeme dobrú chuť! 

https://youtu.be/2AUQxI-xRtc