Lahodný pečený tvarohový koláč s hrozienkami: Výborný tip na dezert na každú príležitosť!

Vďaka tomuto receptu z facebooku si pripravíte veľmi chutný a jemný tvarohovo-hrozienkový koláč.

Keď ho raz vyskúšate, budete ho piecť znova a znova!

Potrebujeme:

2 vajcia

100 g masla

1/3 lyžičky soli

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

150 g cukru

350 g múky

1 lyžička prášku do pečiva

Na plnku:

500 g tvarohu

2 vajcia

100 g hrozienok

100 g cukru

podľa chuti vanilín

Postup:

Vo väčšej miske rozšľaháme vajcia, pridáme cukor, štipku soli a zmäknuté maslo.

Všetky ingrediencie vyšľaháme v mixéri do hladka.

Múku preosejeme cez sito a pridáme prášok do pečiva. Vymiesime husté elastické cesto, ktoré sa bude mierne lepiť na prsty.

Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti, každú zabalíme do samostatnej fólie a vložíme do mrazničky na 40-50 minút.

V miske zmiešame tvaroh, vajcia, cukor a vanilín.

Dobre rozmixujeme, kým nebude cesto hladké.

Hrozienka zalejeme vriacou vodou na 10 minút, aby napučali a zmäkli.

Potom z nich vytlačíme prebytočnú tekutinu, pridáme k tvarohovej hmote a všetko premiešame.

Cesto vyberieme z chladničky, nastrúhame ho na hrubom strúhadle a uložíme na dno formy na pečenie a zarovnáme.

Potom nalejeme tvarohovú plnku.

Druhý kus cesta tiež nastrúhame a nasypeme na vrchnú časť koláča.

Formu vložíme do predhriatej rúry 180°C na 40 minút, kým nebude koláč hotový. Povrch koláča by mal byť mierne zhnednutý.

Koláč necháme vychladnúť a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels