Vďaka tomuto receptu z facebooku si pripravíte veľmi chutný a jemný tvarohovo-hrozienkový koláč.
Keď ho raz vyskúšate, budete ho piecť znova a znova!
Potrebujeme:
2 vajcia
100 g masla
1/3 lyžičky soli
150 g cukru
350 g múky
1 lyžička prášku do pečiva
Na plnku:
500 g tvarohu
2 vajcia
100 g hrozienok
100 g cukru
podľa chuti vanilín
Postup:
Vo väčšej miske rozšľaháme vajcia, pridáme cukor, štipku soli a zmäknuté maslo.
Všetky ingrediencie vyšľaháme v mixéri do hladka.
Múku preosejeme cez sito a pridáme prášok do pečiva. Vymiesime husté elastické cesto, ktoré sa bude mierne lepiť na prsty.
Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti, každú zabalíme do samostatnej fólie a vložíme do mrazničky na 40-50 minút.
V miske zmiešame tvaroh, vajcia, cukor a vanilín.
Dobre rozmixujeme, kým nebude cesto hladké.
Hrozienka zalejeme vriacou vodou na 10 minút, aby napučali a zmäkli.
Potom z nich vytlačíme prebytočnú tekutinu, pridáme k tvarohovej hmote a všetko premiešame.
Cesto vyberieme z chladničky, nastrúhame ho na hrubom strúhadle a uložíme na dno formy na pečenie a zarovnáme.
Potom nalejeme tvarohovú plnku.
Druhý kus cesta tiež nastrúhame a nasypeme na vrchnú časť koláča.
Formu vložíme do predhriatej rúry 180°C na 40 minút, kým nebude koláč hotový. Povrch koláča by mal byť mierne zhnednutý.
Koláč necháme vychladnúť a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!