Netreba ani zapínať rúru: Fantastická dobrota zo sušienok, pudingového krému a čokoládovej polevy!

Pripravte si tento lahodný nepečený dezert zo sušienok, pudingového krému a čokoládovej polevy.

Výborná maškrta na všedný deň, aj na rodinnú oslavu.

Jeden kúsok nikdy nestačí!

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postupujte podľa tohto receptu z youtube kanála Cookrate – Cakes a nebudete ľutovať!

Potrebujeme:

1 l mlieka

80 g pudingového prášku

150 g kryštálového cukru

5 g vanilkovej esencie

150 ml šľahačkovej smotany

300 g kakaových sušienok

300 g vanilkových sušienok

Na polevu:

 

 

30 g kakaa

30 g kryštálového cukru

40 g masla

50 ml mlieka

50 g rozpustenej bielej čokolády

formu s rozmerom 35 x 20 cm

Postup:

Na dno formy alebo jenskej misy si navrstvíme vanilkové sušienky. 

Do hrnca si nalejeme mlieko, nasypeme pudingový prášok, 150 g cukru.

Pridáme vanilkovú esenciu a uvaríme puding. 

 

 

Šľahačkovú smotanu si vyšľaháme na šľahačku a zapracujeme do krému pomocou metličky.

Vzniknutý krém navrstvíme rovnomerne na vanilkové sušienky.

Prikryjeme naukladanými kakaovými sušienkami.

Opäť navrstvíme pudingový krém, ktorý rozotrieme.

Takto striedame vrstvy vanilkových sušienok, krému a kakaových sušienok. 

 

 

Končíme vrstvu vanilkových sušienok.

Odložíme do chladničky na 1 hodinu. 

Medzitým si pripravíme čokoládovú polevu. 

Do hrnca si nasypeme 30 g cukru, pridáme 30 g kakaa, pridáme ešte aj 40 g masla.

 

 

Zalejeme 50 ml mlieka.

Všetko za stáleho miešania varíme, aby sa jednotlivé suroviny spojili.

Uvarenou polevou polejeme vrch dezertu. 

 

 

Z rozpustenej bielej čokolády si vytvoríme na vrchu vzor – nalejeme ju v pravidelných pásoch.

Pomocou špajdle potiahneme do vzoru. 

Dezert opäť odložíme do chladničky na 1 hodinu.

Môžeme podávať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay