plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lahodný nepečený čokoládový dezert: Rýchly recept!

Poézia chutí skĺbených v jednom jednoduchom dezerte.

U nás sme si túto netradičnú delikatesu natoľko obľúbili, že ju pripravujem každú chvíľu.

 

 

Nenáročný a rýchly recept na čokoládovú lahôdku z youtube kanála Gesund und schnell.

Potrebujeme:

450 g smotany na šľahanie

350 g mlieka

80 g kryštálového cukru

50 g kakaového prášku

130 g tmavej čokolády

10 g agarového prášku alebo instantná želatína

Na polevu:

100 g tmavej čokolády

50 g smotany na šľahanie

2 g želatíny

Postup:

Čokoládu nasekáme nožom na menšie kúsky.

Do litrovej plastovej fľaše vyrežeme v strede otvor takmer po celej dĺžke (viď video).

 

 

Do rajnice pridáme cukor.

Nasypeme kakao, agar a metličkou premiešame.

 

 

Pridáme mlieko a dôkladne vymiešame.

Do zmesi nalejeme smotanu a opäť dobre metličkou premiešame.

 

 

Rajnicu preložíme na sporák a privedieme do varu.

Do horúcej zmesi pridáme čokoládu a miešame, kým sa neroztopí.

 

 

Fľašku zaistíme, aby držala na mieste a cez vystrihnutý otvor nalejeme čokoládovú zmes.

Otvor prekryjeme fóliou a vložíme do chladničky.

 

 

Po vybratí z chladničky odstránime z čokoládovej hmoty fľašu.

Nožom odkrojíme konce.

 

 

Do pohára nalejeme smotanu.

Pridáme želatínu a premiešame.

 

 

Do misky pridáme nasekanú čokoládu.

Roztopíme ju v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli.

 

 

Do horúcej čokolády pridáme smotanu s rozpustenou želatínou a zamiešame.

Čokoládovú polevu nalejeme na dezert a vložíme do chladničky.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes