Lahodný nadýchaný koláč: Jednoduchá príprava, pár ingrediencií a nebude vás ani veľa stáť!

Výnimočne chutný krémový koláč, ktorého príprava vám nezaberie veľa času.

Ak vás deti budú žiadať po príchode zo školy o niečo sladké, tak nemusíte dlho rozmýšľať a pripravte im krémovú lahôdku podľa nášho receptu.

 

 

Nenáročný recept z youtube na mimoriadne chutný koláč.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

2 vajcia

štipku soli

8 g vanilkového cukru

5 ČL kryštálového cukru

5 lyžíc rastlinného oleja

5 lyžíc mlieka

5 lyžíc hladkej múky

3 lyžice práškového horkého kakaa

7 g prášku do pečiva

Na poliatie:

100 ml mlieka

1 lyžička kávy

Na krém:

200 ml smotany na šľahanie

100 g tmavej čokolády

krabička čokoládového Danette (prípadne iný druh pudingu)

Postup:

Do misky pridáme vajcia, soľ, vanilkový cukor, cukor a metličkou zamiešame.

Potom pridáme olej, premiešame, pridáme mlieko a všetko spolu zamiešame.

 

 

Do ďalšej misky pridáme múku, kakao, prášok do pečiva, lyžicou zamiešame a preosejeme do tekutej zmesi.

Zmes miešame metličkou, kým nám nevznikne riedky krém.

 

 

Kakaový krém nalejeme do pomúčenej sklenenej formy na pečenie, rovnomerne ju zarovnáme.

Dáme piecť do rúry na 25 minút pri teplote 180°C.

Po dopečení necháme vychladnúť a potom cesto polejeme mliekom zmiešané s kávou.

 

 

Do misky nalejeme smotanu a mixérom ju vyšľaháme na hustý krém.

Do malej misky pripravíme roztopenú čokoládu, do ktorej zamiešame puding.

 

 

Časť z čokoládového krému na ozdobu prelejeme do cukrárskeho vrecka, zvyšok vmiešame do šľahačkovej hmoty a rozšľaháme mixérom.

Krém nanesieme na upečené cesto, rovnomerne ho špachtľou rozotrieme a vrch ozdobíme pomocou cukrárskeho vrecka a špajle.

 

 

Koláč odložíme na hodinu do chladničky a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unspash