plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastický mliečny dezert s banánmi a orieškovou čokoládou: Tá lahodná chuť si vás na 100% získa!

Pre milovníkov banánov a čokolády dnes máme tento špeciálny dezert podľa receptu z youtube, ktorý si vás určite získa. Ochutnajte, neoľutujete!

Potrebujeme:

veľkosť formy 30 x 20 cm

1 vajce

170 g kryštálového cukru

180 g detskej krupice

1 liter mlieka

30 g masla

1 balíček vanilkového cukru

75 g parížskej šľahačky

100 ml mlieka

200 ml šľahačkovej smotany

160 g mliečnej čokolády

30 g nasekaných orechov

5 banánov

nasekané pistácie

Postup:

Do misy si rozklepneme vajce a vyšľaháme metličkou spolu s cukrom, krupicou a mliekom.

Dáme na sporák a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. 

Po odstavení pridáme maslo, vanilkový cukor a miešame kým sa maslo neroztopí. 

Formu si vypláchneme studenou vodou (aby sa krém nenalepil na formu) a nalejeme do nej krém.

Formou zatrasieme, aby sa krém rovnomerne rozložil a počkáme 1 hodinu kým vychladne. 

Pripravíme si parížsku šľahačku a rovnomerne ju navrstvíme na vychladnutý krém. Uhladíme špachtľou a naukladáme na ňu polovice ošúpaných banánov. 

Šľahačkovú smotanu si spolu s nalámanou čokoládou zohrejeme na sporáku a miešame kým sa čokoláda neroztopí.

Odstavíme z ohňa a primiešame orechy. Každý banán bohato oblejeme pripravenou polevou. 

Následne odložíme na 1 hodinu do chladničky.

Nakoniec posypeme nasekanými pistáciami a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes