Lahodný MARS koláč: Najlepší nepečený koláč, aký ste kedy jedli, z taniera mizne kozmickou rýchlosťou!

Perfektný dezert vhodný ku každej príležitosti – ku káve alebo čaju, prípadne len tak…

Dezert som pripravila dcére na narodeninovú oslavu a odvtedy si ho žiada pravidelne.

 

 

Krémový dezert podľa receptu z youtube kanála.

...

Potrebujeme:

400 g maslových sušienok

500+50 ml smotany na šľahanie

250 g mascarpone

460-500 g karamelu

8 g želatíny

64 g čokoládového pudingu v prášku

500 ml mlieka

45 g práškového cukru

20-40 g zemiakového škrobu

100 g masla

100 g mliečnej čokolády

Postup:

Na dno formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie naukladáme vedľa seba sušienky.

Pridáme karamel, dôkladne ho rozotrieme a naukladáme ďalšiu vrstvu sušienok.

 

 

Do hrnca nelejeme cca 400 ml mlieka, do zbytku nasypeme puding.

Pridáme škrob a lyžičkou miešame, kým sa puding nerozpustí.

Počas varenia pridáme do mlieka v hrnci cukor, zamiešame a nalejeme puding.

 

 

Zmes na sporáku intenzívne miešame metličkou.

Pridáme zmäknuté maslo a miešame, kým sa maslo nerozpustí.

Mierne vychladnutý puding nalejeme na sušienky.

Dobre ho rozotrieme a pridáme ďalšiu vrstvu sušienok.

 

 

Do malej misky nasypeme želatínu, zalejeme vriacou vodou.

Poriadne zamiešame a necháme napučať.

Do väčšej nádoby nalejeme smotanu, mixérom šľaháme, kým nevznikne krém, pridáme mascarpone a spolu rozšľaháme.

 

 

Do šľahačky pridáme zvyšok karamelu a za šľahania pridáme roztopenú želatínu.

Hustý krém špachtľou nanesieme na sušienky, rovnomerne rozotrieme a zarovnáme povrch.

 

 

Na krém nanesieme poslednú vrstvu sušienok.

Do misky s nalámanou čokoládou nalejeme smotanu, mierne zahrejeme a miešame, kým nevznikne hladká zmes.

Čokoládovou zmesou polejeme vrch dezertu, dôkladne rozotrieme a plech vložíme na celú noc do chladničky, aby nám zmäkli sušienky.

Neodolateľný koláčik môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash