Perfektný dezert vhodný ku každej príležitosti – ku káve alebo čaju, prípadne len tak…
Dezert som pripravila dcére na narodeninovú oslavu a odvtedy si ho žiada pravidelne.
Krémový dezert podľa receptu z youtube kanála.
Potrebujeme:
400 g maslových sušienok
500+50 ml smotany na šľahanie
250 g mascarpone
460-500 g karamelu
8 g želatíny
64 g čokoládového pudingu v prášku
500 ml mlieka
45 g práškového cukru
20-40 g zemiakového škrobu
100 g masla
100 g mliečnej čokolády
Postup:
Na dno formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie naukladáme vedľa seba sušienky.
Pridáme karamel, dôkladne ho rozotrieme a naukladáme ďalšiu vrstvu sušienok.
Do hrnca nelejeme cca 400 ml mlieka, do zbytku nasypeme puding.
Pridáme škrob a lyžičkou miešame, kým sa puding nerozpustí.
Počas varenia pridáme do mlieka v hrnci cukor, zamiešame a nalejeme puding.
Zmes na sporáku intenzívne miešame metličkou.
Pridáme zmäknuté maslo a miešame, kým sa maslo nerozpustí.
Mierne vychladnutý puding nalejeme na sušienky.
Dobre ho rozotrieme a pridáme ďalšiu vrstvu sušienok.
Do malej misky nasypeme želatínu, zalejeme vriacou vodou.
Poriadne zamiešame a necháme napučať.
Do väčšej nádoby nalejeme smotanu, mixérom šľaháme, kým nevznikne krém, pridáme mascarpone a spolu rozšľaháme.
Do šľahačky pridáme zvyšok karamelu a za šľahania pridáme roztopenú želatínu.
Hustý krém špachtľou nanesieme na sušienky, rovnomerne rozotrieme a zarovnáme povrch.
Na krém nanesieme poslednú vrstvu sušienok.
Do misky s nalámanou čokoládou nalejeme smotanu, mierne zahrejeme a miešame, kým nevznikne hladká zmes.
Čokoládovou zmesou polejeme vrch dezertu, dôkladne rozotrieme a plech vložíme na celú noc do chladničky, aby nám zmäkli sušienky.
Neodolateľný koláčik môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: