plny-hrniec_transparent_negativ.png

ĽADOVEC s banánmi: Najlepší recept na dezert BEZ PEČENIA, hneď ho máte na stole!

Predstavujeme vám skutočnú delikatesu, ktorú si pripravíte bez pečenia.

Tento dezert sa stal hitom v 90-ich rokoch a miesto na stole si udržal až do dnešnej doby.

 

 

Jednoduchý recept na úžasný pudingový dezert z youtube kanála Sprint Cooking.

Potrebujeme:

250 g guľatých piškót

300 g masla

2 balenia vanilkového pudingu

700-800 ml mlieka

60 g kryštálového cukru

20 g zemiakovej múky

10-20 g kakaa

70 g jahodového želé

2 balenia citrónového želé (2 x 70 g)

3-4 banány

Postup:

Do hrnca nalejeme asi 600 ml mlieka.

Do zvyšného mlieka v nádobe nasypeme puding, múku a miešame, kým sa prášok neroztopí.

 

 

Do hrnca s mliekom za varu nasypeme cukor a zamiešame metličkou.

Keď nám mlieko zovrie, nalejeme rozmiešaný pudingový prášok a intenzívne miešame, kým puding nezhustne (puding varíme podľa receptu na balení).

 

 

Uvarený puding v hrnci prekryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.

Do nádoby nalejeme vriacu vodu, pridáme citrónové želé a dôkladne miešame, kým sa nerozpustí.

 

 

Potom zopakujeme to isté aj s jahodovým želé a necháme ho vychladnúť.

Do nádoby na mixér pridáme zmäknuté maslo a za šľahania po lyžiciach pridávame vychladnutý puding.

 

 

Piškóty namáčame v jahodovom želé.

Ukladáme ich na dno plechu vystlaného papierom na pečenie.

Potom nanesieme polovicu krému a rovnomerne rozotrieme.

 

 

Potom pridáme ďalšiu vrstvu piškót, zalejeme jahodovým želé.

Vložíme formu do chladničky, aby želé stuhlo.

Do zvyšného krému preosejeme kakaový prášok, špachtľou vymiešame a pomocou mixéra vyšľaháme.

 

 

Kakaový krém nanesieme na želé, rovnomerne rozotrieme, naukladáme plátky banánu.

Polejeme citrónovým želé a uložíme na noc do chladničky.

Pudingovo-želatínovú lahôdku môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes