Legendárny pudingovo-banánový dezert, po ktorom si pooblizujete všetky prsty.
Dezert, ktorý pripravíte bez použitia rúry, kraľoval na stoloch v 90-ich rokoch minulého storočia.
Fantastický banánový dezert podľa jednoduchého receptu z youtube kanála Sprint Cooking.
Potrebujeme:
250 g veľkých piškót
300 g masla
2 balenia pudingu bez cukru (2×40 g)
700-800 ml mlieka
60 g kryštálového cukru
1 PL zemiakovej múky
1-2 PL kakaa
70 g jahodového želé
2 balenia citrónového želé (2×70 g)
3-4 banány
Postup:
Do hrnca nalejeme cca 600 ml mlieka.
Zvyšok mlieka uvaríme, pridáme puding (ľubovoľný, len musí byť svetlý), múku.
Lyžicou miešame, kým sa prášok nerozpustí.
Do horúceho mlieka v hrnci za varu pridáme cukor, metličkou premiešame, nalejeme puding, intenzívne miešame, kým krém nezhustne.
Varíme 1-2 minúty podľa inštrukcií na balení.
Puding odstavíme, prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Do nádoby nalejeme horúcu vodu, pridáme citrónové želé.
Dôkladne miešame, kým sa prášok nerozpustí.
V ďalšej menšej nádobe rozpustíme jahodové želé v horúcej vode a necháme ho vychladnúť.
Do misky od mixéra pridáme zmäknuté maslo a šľaháme mixérom, kým maslo postupne nezmäkne.
Počas šľahania po lyžiciach pridávame vychladnutý puding.
Piškóty namočíme v jahodovom želé a poukladáme ich vedľa seba do formy vystlanej papierom na pečenie.
Potom nanesieme polovicu krému a lyžicou ho rovnomerne rozotrieme.
Na krém nanesieme ďalšiu vrstvu piškót, nalejeme jahodovú želatínu, rovnomerne ju rozotrieme a formu vložíme do chladničky, aby želé stuhlo.
Do zvyšného krému preosejeme kakao, špachtľou dôkladne premiešame.
Nakoniec vyšľaháme mixérom.
Krém nanesieme na jahodové želé a povrch uhladíme.
Na krém naukladáme vedľa seba banánové plátky, polejeme citrónovým želé a dezert vložíme do chladničky na celú noc.
Po stuhnutí želé vyberieme dezert z formy a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: