Lahodný „ľadovec“ s banánmi: Rýchly koláčik bez pečenia s pudingovým krémom!

Legendárny pudingovo-banánový dezert, po ktorom si pooblizujete všetky prsty.

Dezert, ktorý pripravíte bez použitia rúry, kraľoval na stoloch v 90-ich rokoch minulého storočia.

 

 

Fantastický banánový dezert podľa jednoduchého receptu z youtube kanála Sprint Cooking.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

250 g veľkých piškót

300 g masla

2 balenia pudingu bez cukru (2×40 g)

700-800 ml mlieka

60 g kryštálového cukru

1 PL zemiakovej múky

1-2 PL kakaa

70 g jahodového želé

2 balenia citrónového želé (2×70 g)

3-4 banány

Postup:

Do hrnca nalejeme cca 600 ml mlieka.

Zvyšok mlieka uvaríme, pridáme puding (ľubovoľný, len musí byť svetlý), múku.

Lyžicou miešame, kým sa prášok nerozpustí.

 

 

Do horúceho mlieka v hrnci za varu pridáme cukor, metličkou premiešame, nalejeme puding, intenzívne miešame, kým krém nezhustne.

Varíme 1-2 minúty podľa inštrukcií na balení.

Puding odstavíme, prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

 

 

Do nádoby nalejeme horúcu vodu, pridáme citrónové želé.

Dôkladne miešame, kým sa prášok nerozpustí.

V ďalšej menšej nádobe rozpustíme jahodové želé v horúcej vode a necháme ho vychladnúť.

 

 

Do misky od mixéra pridáme zmäknuté maslo a šľaháme mixérom, kým maslo postupne nezmäkne.

Počas šľahania po lyžiciach pridávame vychladnutý puding.

 

 

Piškóty namočíme v jahodovom želé a poukladáme ich vedľa seba do formy vystlanej papierom na pečenie.

Potom nanesieme polovicu krému a lyžicou ho rovnomerne rozotrieme.

 

 

Na krém nanesieme ďalšiu vrstvu piškót, nalejeme jahodovú želatínu, rovnomerne ju rozotrieme a formu vložíme do chladničky, aby želé stuhlo.

Do zvyšného krému preosejeme kakao, špachtľou dôkladne premiešame.

Nakoniec vyšľaháme mixérom.

 

 

Krém nanesieme na jahodové želé a povrch uhladíme.

Na krém naukladáme vedľa seba banánové plátky, polejeme citrónovým želé a dezert vložíme do chladničky na celú noc.

 

 

 

Po stuhnutí želé vyberieme dezert z formy a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay