plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento dezert je 100-krát lepší ako puding: 3 lahodné vrstvy, ktoré vytvárajú dokonalú symfóniu chutí a úplne sa rozplývajú na jazyku!

Ak milujete lahodné dezerty, ktoré konzistenciou pripomínajú puding, pri tomto recepte z youtube si zaručene prídete na svoje!

Ak milujete lahodné dezerty, ktoré konzistenciou pripomínajú puding, pri tomto recepte z youtube si zaručene prídete na svoje!

Potrebujeme:

1 l mlieka

150 g cukru

150 g múky

75 g kakaa

50 g čokolády

vanilku alebo vanilkový cukor

1 PL masla

200 ml šľahačkovej smotany

397 g kondenzovaného mlieka

3 PL kakaa

30 ml šľahačkovej smotany

voliteľné: vlašské orechy

Postup:

Mlieko si nalejeme do hrnca, pridáme cukor, múku, kakao a vanilku. Dáme na sporák a za stáleho miešania varíme. Počas varenia pridáme do hrnca nalámanú čokoládu a ďalej miešame. Potom pridáme aj lyžicu masla. Uvarený krém ešte prešľaháme tyčovým mixérom.

Dezert podávame v miske, takže si vyberieme vhodnú misku a jej dno posypeme kakaom. Následne nalejeme uvarený krém.

Prikryjeme potravinárskou fóliou a prejdeme k príprave druhej vrstvy.

Do misky si nalejeme šľahačkovú smotanu a vyšľaháme si šľahačku. Tú potom natrieme rovnomerne na vychladnutý čokoládový krém.

Krém na tretiu vrstvu si vytvoríme nasledovne. Do hrnca si nalejeme kondenzované mlieko, pridáme kakao a za stáleho miešania povaríme. Môžeme pridať trochu šľahačkovej smotany (ale nie je to nevyhnutné). Dobre premiešame, ešte chvíľku povaríme a rovnomerne vylejeme navrch dezertu.

Môžeme ozdobiť ovocím alebo nasekanými orechmi a odložíme do chladničky. Necháme stuhnúť a môžeme podávať. Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes