Dnes máme pre vás lahodný dezert z youtube, ktorý sa vďaka jemnej konzistencii úplne rozpúšťa na jazyku a na jeho prípravu nepotrebujete zapínať rúru, pretože cesto sa pečie v pare.
Potrebujeme:
100 g hladkej múky
40 g kakaového prášku
3/4 ČL sódy bikarbóny
3/4 ČL vanilkovej esencie
40 ml oleja
100 g kryštálového cukru
160 ml mlieka
1/4 ČL soli
80 g práškovej šľahačky
180 ml studeného mlieka
50 g mascarpone
1 PL práškového cukru
60 g čokolády
30 ml mlieka
1/4 PL masla
Postup:
Do misy si nasypeme 100 g cukru, prilejeme 160 ml mlieka, pridáme soľ, vanilkovú esenciu a dobre premiešame.
Miešame, kým sa cukor nerozpustí. Následne pridáme preosiatu múku s kakaom a sódou bikarbónou.
Dôkladne premiešame, aby neostali hrudky.
Formu alebo jenskú misu si vymastíme trochou oleja a nalejeme cesto.
Vložíme do naparovacieho hrnca, prikryjeme pokrievkou a necháme na pare asi 30 – 45 minút.
Vyberieme a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme krémovú vrstvu.
Do misy si dáme mascarpone, zmiešame s práškovým cukrom a vymiešame dohladka.
Práškovú smotanu si nasypeme do misy, zalejeme 180 ml mlieka a vyšľaháme.
Šľahačku postupne zmiešame s krémom a rovnomerne navrstvíme na korpus, ktorý sme predtým popichali vidličkou. Rozotrieme dohladka a odložíme na 30 minút do chladničky.
Čokoládu si nalámeme, zmiešame s mliekom, maslom a necháme rozpustiť vo vodnom kúpeli.
Vyšľaháme metličkou na hladkú polevu a vylejeme na celý povrch dezertu.
Uhladíme, necháme stuhnúť a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!