Lahodný a jemný dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku: Cesto sa pečie v pare, takže nepotrebujete ani zapínať rúru!

Dnes máme pre vás lahodný dezert z youtube, ktorý sa vďaka jemnej konzistencii úplne rozpúšťa na jazyku a na jeho prípravu nepotrebujete zapínať rúru, pretože cesto sa pečie v pare.

 

Potrebujeme:

100 g hladkej múky

40 g kakaového prášku

3/4 ČL sódy bikarbóny

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3/4 ČL vanilkovej esencie

40 ml oleja

100 g kryštálového cukru

160 ml mlieka

1/4 ČL soli

80 g práškovej šľahačky

180 ml studeného mlieka

50 g mascarpone

1 PL práškového cukru

60 g čokolády

30 ml mlieka

1/4 PL masla

Postup:

Do misy si nasypeme 100 g cukru, prilejeme 160 ml mlieka, pridáme soľ, vanilkovú esenciu a dobre premiešame.

Miešame, kým sa cukor nerozpustí. Následne pridáme preosiatu múku s kakaom a sódou bikarbónou. 

Dôkladne premiešame, aby neostali hrudky.

Formu alebo jenskú misu si vymastíme trochou oleja a nalejeme cesto. 

Vložíme do naparovacieho hrnca, prikryjeme pokrievkou a necháme na pare asi 30 – 45 minút. 

Vyberieme a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme krémovú vrstvu.

Do misy si dáme mascarpone, zmiešame s práškovým cukrom a vymiešame dohladka. 

Práškovú smotanu si nasypeme do misy, zalejeme 180 ml mlieka a vyšľaháme.

Šľahačku postupne zmiešame s krémom a rovnomerne navrstvíme na korpus, ktorý sme predtým popichali vidličkou. Rozotrieme dohladka a odložíme na 30 minút do chladničky.

Čokoládu si nalámeme, zmiešame s mliekom, maslom a necháme rozpustiť vo vodnom kúpeli.

Vyšľaháme metličkou na hladkú polevu a vylejeme na celý povrch dezertu.

Uhladíme, necháme stuhnúť a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!