Chlieb už nemusíte kupovať: Najjednoduchší a NAJRÝCHLEJŠÍ recept na lahodný domáci chlieb!

Výborný a hlavne jednoduchý domáci chlebík, ktorý pečiem už dva roky.

 

 

Je lepší, ako pečivo v obchode a navyše, úplne jednoduchý na prípravu.

Ukladajte recept, je fantastický.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

600 g hladká múka

500 ml vlažná voda

1 bal. čerstvé droždie

1 KL cukor

1 KL soľ

podľa chuti bylinky

podľa chuti koreniny

Ďalej:

olej

semienka

celú rascu

Na potretie:

Slaná voda

Postup:

Do teplej vody pridáme cukor a rozdrobené droždie.

 

 

Zamiešame a počkáme si na kvások.

Do múky zamiešame soľ a bylinky a koreniny podľa chuti.

Môžeme pridať napríklad sušený cesnak, sušenú bazalku, tymian, rozmarín.

 

 

Pridáme kvások a dobre zamiešame.

Pod fóliou necháme kysnúť 15 minút.

Netreba miesiť.

 

 

Rúru vyhrejeme na 220 °C.

Cesto rozdelíme na dve časti.

Priadne naolejovanymi rukami vytvarujeme bochníky.

 

 

Položíme na pekáč s papierom na pečenie a vložíme na spodnejšiu časť rúry.

Môžeme piecť spolu s vodou, aby bol chlebík ešte lepší.

Vodu dávame na spodok rúry (cca 1 pohár).

 

 

Pečieme presne 30 minút.

Po upečení chlieb potrieme vodou (slanou) a necháme vychladnúť na mriežke.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn