Tento lahodný dezert podľa receptu z youtube sa pripravuje z dvoch plátov odpaľovaného cesta, medzi ktoré navrstvíte lahodný krém.
Jednoduchá príprava a luxusná chuť!
Potrebujeme:
Na krém:
2 vajíčka
150 g kryštálového cukru
60 g kukuričného škrobu
500 ml mlieka
Na cesto:
100 ml vody
100 ml mlieka
štipku soli
80 g masla
120 g hladkej múky
3 vajcia
160 g masla
vanilkový cukor
Postup:
Vajcia si rozbijeme do hrnca, zasypeme cukrom.
Vyšľaháme spolu s kukuričným škrobom.
Teraz nalejeme do hrnca aj mlieko.
Na strednom ohreve uvaríme hustý krém.
Krém potom prelejeme do misky, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
Medzitým si do hrnca nalejeme vodu s mliekom, pridáme maslo a soľ.
Za stáleho miešania necháme rozpustiť na sporáku na miernom ohreve.
Keď sa maslo rozpustí, primiešame preosiatu múku.
Cesto povaríme za stáleho miešania asi 1 – 2 minúty.
Cesto necháme trochu vychladnúť.
Po jednom zapracujeme vajíčka.
Zoberieme si dve tortové formy s priemerom 20 cm.
Vystelieme ich papierom na pečenie a do každej nalejeme polovicu cesta.
Pečieme 10 – 15 minút pri teplote 200 °C.
Medzitým si vyšľaháme zmäknuté maslo do peny spolu s vanilkovým cukrom.
Postupne zašľahávame vychladnutý krém.
Teraz už len zostavíme dezert nasledovne.
Do formy vložíme jeden upečený plát cesta, navrstvíme krém a priklopíme druhým plátom.
Odložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny, aby krém stuhol.
Nakoniec ešte posypeme preosiatym práškovým cukrom a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!