Veterníková torta, ktorá zabodujete na každej rodinnej oslave: Tromfne aj obľúbené zákusky!

Tento lahodný dezert podľa receptu z youtube sa pripravuje z dvoch plátov odpaľovaného cesta, medzi ktoré navrstvíte lahodný krém.

Jednoduchá príprava a luxusná chuť!

 

 

Potrebujeme:

Na krém:

...

2 vajíčka

150 g kryštálového cukru

60 g kukuričného škrobu

500 ml mlieka

Na cesto:

100 ml vody

100 ml mlieka

štipku soli

80 g masla

120 g hladkej múky

3 vajcia

160 g masla

vanilkový cukor

Postup:

 

 

Vajcia si rozbijeme do hrnca, zasypeme cukrom.

Vyšľaháme spolu s kukuričným škrobom. 

Teraz nalejeme do hrnca aj mlieko.

Na strednom ohreve uvaríme hustý krém. 

 

 

Krém potom prelejeme do misky, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť. 

Medzitým si do hrnca nalejeme vodu s mliekom, pridáme maslo a soľ.

Za stáleho miešania necháme rozpustiť na sporáku na miernom ohreve. 

 

 

Keď sa maslo rozpustí, primiešame preosiatu múku.

Cesto povaríme za stáleho miešania asi 1 – 2 minúty.

Cesto necháme trochu vychladnúť.

Po jednom zapracujeme vajíčka. 

 

 

Zoberieme si dve tortové formy s priemerom 20 cm.

Vystelieme ich papierom na pečenie a do každej nalejeme polovicu cesta. 

Pečieme 10 – 15 minút pri teplote 200 °C. 

 

 

Medzitým si vyšľaháme zmäknuté maslo do peny spolu s vanilkovým cukrom.

Postupne zašľahávame vychladnutý krém.

 

 

Teraz už len zostavíme dezert nasledovne.

Do formy vložíme jeden upečený plát cesta, navrstvíme krém a priklopíme druhým plátom. 

Odložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny, aby krém stuhol.

 

 

Nakoniec ešte posypeme preosiatym práškovým cukrom a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

VIDEO NÁVOD

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels