plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lahodný čokoládovo-vanilkový dezert s luxusnou polevou: Hotový za 35 minút!

Fantasticky chutný zákusok, ktorý si zamilujete. Okrem dvoch druhov výbornej piškóty si vás získa aj  svojou jemnou a krémovou chuťou.

Potrebujeme:

Kokosové cesto:

  • 5 vaječných bielkov
  • štipka soli
  • 5 lyžíc cukru
  • 100 gramov kokosu
  • 4 polievkové lyžice múky

Kakaové cesto:

  • 4 vajcia
  • štipka soli
  • 4 lyžice cukru
  • 2 lyžice múky
  • 2 lyžice kakaa
  • polovica prášku do pečiva

Náplň:

  • 5 žĺtkov
  • 100 gramov cukru
  • 4 polievkové lyžice múky
  • 500 ml mlieka
  • vanilková aróma
  • 200 g masla izbovej teploty

Na vrch:

  • 150 g čokolády
  • 50 g masla
  • 3 polievkové lyžice mlieka

Postup:

  1. Z bielkov a soli vymiešajte tuhý sneh. Pridajte cukor, kokos a nakoniec múku. Nalejte na plech vystlaný papierom na pečenie.
  2. Predhrievame rúru a pustíme sa do prípravy kakaového cesta.
  3. Oddeľte žĺtky a bielky. K žĺtkom pridajte soľ a cukor. Nakoniec pridáme múku a kakao. Nalejeme na kokosové cesto.
  4. Pečieme na 170 stupňov asi 20 minút. Na krém zmiešajte žĺtky s cukrom, múkou a mlieko. Všetko zahrievame na miernom plameni. Takto varíme do zhustnutia.
  5. Potom hneď odstavíme a zašľaháme do studeného krému maslo. Navrstvite na upečené korpusy a dajte na hodinu do chladničky.
  6. Na polevu zahrievajte všetky prísady a až budete mať hladkú hmotu, prelejte pripravený dezert a pekne uhlaďte.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: iladies.ro

Najlepšie recepty na dnes