Lahodný cheesecake bez sušienok: Nadýchaný a jemný dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku!

Ak patrí cheesecake medzi vaše obľúbené dezerty, tento recept je určený práve vám.

 

 

Ešte jednoduchší recept, bez sušienok, ovocia a polevy.

Lahodná chuť a konzistencia, ktorá sa rozplýva na jazyku.

...

 

 

Tento originálny recept sme našli na portáli beszamel.

Potrebujeme:

1 kg mascarpone alebo iného krémového syra

4 vajcia

4 PL zemiakového škrobu

250 g masla

1/2 šálky kryštálového cukru

Postup:

Hodinu pred prípravou si vyberte vajcia a krémový syr z chladničky, aby sa mierne zahriali.

 

 

Je lepšie, keď majú suroviny izbovú teplotu.

Maslo rozpustíme v hrnci na miernom ohni a potom ho necháme vychladnúť.

Do misy si vložíme krémový syr s vajíčkami a cukrom.

 

 

Potom pridáme zmäknuté maslo a zemiakový škrob.

Miešame, kým sa všetky suroviny nespoja do kompaktnej hmoty.

 

 

Tortovú formu s priemerom 22 – 24 cm vystelieme papierom na pečenie.

Vylejeme do nej hmotu.

Dezert na vrchu uhladíme a plechom jemne poklepeme o stôl, aby sme hmotu zbavili vzduchových bublín.

Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C.

Pečieme 30 minút, potom znížime teplotu na 150 °C a pečieme ďalších 30 minút.

 

 

Rúru vypneme, ale neotvárame a necháme vychladnúť (v rúre).

Po 30 minútach môžeme dvierka mierne pootvoriť, aby sme sa zbavili nahromadenej pary.

Dobrú chuť!

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn