Ak patrí cheesecake medzi vaše obľúbené dezerty, tento recept je určený práve vám.
Ešte jednoduchší recept, bez sušienok, ovocia a polevy.
Lahodná chuť a konzistencia, ktorá sa rozplýva na jazyku.
Tento originálny recept sme našli na portáli beszamel.
Potrebujeme:
1 kg mascarpone alebo iného krémového syra
4 vajcia
4 PL zemiakového škrobu
250 g masla
1/2 šálky kryštálového cukru
Postup:
Hodinu pred prípravou si vyberte vajcia a krémový syr z chladničky, aby sa mierne zahriali.
Je lepšie, keď majú suroviny izbovú teplotu.
Maslo rozpustíme v hrnci na miernom ohni a potom ho necháme vychladnúť.
Do misy si vložíme krémový syr s vajíčkami a cukrom.
Potom pridáme zmäknuté maslo a zemiakový škrob.
Miešame, kým sa všetky suroviny nespoja do kompaktnej hmoty.
Tortovú formu s priemerom 22 – 24 cm vystelieme papierom na pečenie.
Vylejeme do nej hmotu.
Dezert na vrchu uhladíme a plechom jemne poklepeme o stôl, aby sme hmotu zbavili vzduchových bublín.
Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C.
Pečieme 30 minút, potom znížime teplotu na 150 °C a pečieme ďalších 30 minút.
Rúru vypneme, ale neotvárame a necháme vychladnúť (v rúre).
Po 30 minútach môžeme dvierka mierne pootvoriť, aby sme sa zbavili nahromadenej pary.
Dobrú chuť!