Lahodný banánový koláčik

Sobotné ráno doslova volá po sladkom spestrení. A najlepšie po takom, ktorýnevyžaduje zdĺhavú a namáhavú prípravu a výsledok je napriek tomu úžasne chutný. Prinášame vám skvelý dezert, ktorý dokonale spĺňa všetky tieto atribúty. Vychutnajte si jeho skvelú chuť! :-)

Sobotné ráno doslova volá po sladkom spestrení. A najlepšie po takom, ktorýnevyžaduje zdĺhavú a namáhavú prípravu a výsledok je napriek tomu úžasne chutný. Prinášame vám skvelý dezert, ktorý dokonale spĺňa všetky tieto atribúty. Vychutnajte si jeho skvelú chuť! :-)

Potrebujeme:

100 g rozpusteného masla

3 vajcia

300 g hladkej múky

1 šálku kryštálového cukru

1 šálku kyslej smotany

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 zrelé banány

Postup:

Bielky oddelíme od žĺtkov. Žĺtky vyšľaháme s 1/2 cukru a rozpusteným maslom. Do hmoty postupne vmiešame múku a vypracujeme pomerne husté cesto. Cesto vložíme do chladničky, kým pripravíme ďalšie suroviny.

Banány olúpeme, nakrájame na plátky a môžeme posypať vanilkovým cukrom (pre lepšiu a výraznejšiu chuť).

Formu na pečenie vymastíme trochou masla. Cesto vtlačíme do formy – tak, aby pokrývalo dno aj okraje.

Na cesto uložíme kolieska banánov a zalejeme ich kyslou smotanou – môžeme ochutiť cukrom alebo medom.

Koláč vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút. Medzitým vyšľaháme bielky so zvyšným cukrom. Aby bol sneh skutočne dostatočne tuhý a pevný, šľaháme cca 10 minút. Po uplynutí 20 minút, nanesieme bielkový krém na koláč (môžeme pridať ďalšie banány, mandľové lupienky, kokos, atď.). Koláč vložíme do rúry a pečieme už len 5 minút – alebo kým sneh mierne zružovie.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk