plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lahodný a výživný brokolicový krém: Dokonalá výdatná chuť!

Pripravte si doma fantastický brokolicový krém, ktorý je veľmi výživný a sýty.

Výborná voľba na ľahký obed, ktorý vám bude miznúť pred očami.

Vynikajúci recept na krémovú brokolicovú polievku z youtube kanála Recetas y Más TV.

Potrebujeme:

1 brokolicu

2 strúčiky cesnaku

1/2 cibule

1 šálku smotany na varenie

1/4 šálky parmezánu

1 šálku mrkvy

petržlenovú vňať

olivový olej

3 šálky vody

3 ČL kuracieho vývaru

1/2 ČL soli

1/4 ČL mletého čierneho korenia

chlieb

1 PL rozpusteného masla

1 PL olivového oleja

Postup:

Do hrnca nalejeme olivový olej.

Pridáme cesnakové strúčiky.

 

 

Ďalej pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a zamiešame.

Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu.

Dobre zamiešame a chvíľu smažíme.

 

 

Brokolicu umyjeme a nakrájame na ružičky.

Vložíme do hrnca.

 

 

Do vody pridáme vývar.

Miešame, kým sa tekutina nespojí.

Vývar nalejeme do hrnca, prekryjeme.

Takto necháme variť 5 minút.

 

 

Pripravíme si jednoduché krutóny: 

Chlieb nakrájame na kocky.

Plech vystlaný papierom na pečenie vymastíme rozpusteným maslom.

 

 

Na plech poukladáme chlieb a polejeme olivovým olejom.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme 8 minút pri teplote 200°C.

Treba sledovať, každý nech sa riadi podľa svojej rúry.

Zeleninu aj s vývarom pridáme do mixéra a rozšľaháme.

 

 

Rozšľahanú zmes nalejeme do hrnca.

Pridáme trochu vody, premiešame.

Varíme na miernom ohni.

 

 

Pridáme soľ, čierne korenie a dobre zamiešame.

Do zmesi nalejeme smotanu.

 

 

Ďalej pridáme parmezán a dôkladne premiešame.

Hotovú polievku servírujeme s nasekanou petržlenovou vňaťou a upečenými kúskami chleba.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes