Nikdy ma neomrzí jesť tento lahodný a lacný šalát: Lepší vám nespravia ani v drahej REŠTAURÁCII, tu je tajomstvo chuti!

Tento šalátik je nesmierne chutný a lahodný.

 

 

Tajomstvo je v príprave jednotlivých prísad.

najjednoduchší a najchutnejší recept, aký poznám.

...

Recept mám z kanála Chef 1A.

Potrebujeme:

1 tretinu hlávky kapusty

2 lyžice octu

Vodu

1 cibuľu

1 citrón

1 veľkú mrkvu alebo 2 menšie

2 vajcia uvarené natvrdo

1 lyžicu cukru

1 lyžicu sušenej petržlenovej vňate

2 lyžice octu

100 g majonézy

Soľ podľa chuti

Postup:

Kapustu zbavíme poškodených listov.

 

 

Nakrájame ju najemno.

Prípadne môžeme nastrúhať – je to na vás

Kapustu preložíme do misky.

 

 

Zalejeme vodou tak, aby voda kapustu celkom pokrývala.

Pridáme 2 lyžice octu a premiešame.

Necháme 5 minút odstáť.

Medzitým si pripravíme ostatné prísady.

 

 

Cibuľu si nakrájame na plátky.

Citrón prekrojíme na polovicu.

Cibuľu preložíme do misky, pokvapkáme šťavou z citrónu a premiešame.

 

 

Necháme stáť 5 minút.

Mrkvu si očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle.

Vajcia uvaríme natvrdo.

 

 

Ošúpeme a nakrájame nadrobno.

Vajcia pridáme do misky k mrkve.

Kapustu scedíme a necháme – pridáme do misky.

 

 

Pridáme aj cibuľu.

Dochutíme cukrom a premiešame.

Pridáme aj sušenú petržlenovú vňať a soľ podľa chuti.

Pridáme aj ocot a dobre premiešame.

 

 

Nakoniec vmiešame majonézu a máme hotovo.

Šalátik podávame vychladený.

Čím dlhšie ho necháte odstáť, tým chutnejší bude.

Prajeme vám dobrú chuť!:-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels