Zemiaky podľa môjho manžela. Moja dcéra vyhlásila, že chutia lepšie, ako nedeľný rezeň :-).
Potrebujeme:
- 2 kg zemiakov
- 150 g masla
- 4-5 lyžíc kyslej smotany
- 140 g syra strúhaného
- 8 strúčikov cesnaku
- soľ
- petržlen
Postup:
Zemiaky umyjeme, očistíme a dáme variť.
Syr nastrúhame, petržlen nakrájame nadrobno.
V miske zmiešame maslo, petržlen, smotanu, cesnak a syr. ochutíme soľou a korením.
Po upečení zemiaky nakrájame na polovice, prípadne aj na tri časti (ak sú veľké), potrieme zmesou a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Vo vyhriatej rúre pri teplote 220 stupňov pečieme asi 15-20 minút.
4. Po ochladení odrežte zemiaky na dve a umiestnite ich na rošt na pečenie. Okrem toho pridajte vopred pripravenú omáčku. Pečieme pri 220 ° C 15-20 minút.