plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasné cesnakové zemiaky s kyslou smotanou na želanie môjho muža: Za pár centov šťastná celá rodina, na mäso si nespomeniete!

Zemiaky podľa môjho manžela. Moja dcéra vyhlásila, že chutia lepšie, ako nedeľný rezeň :-).

Potrebujeme:

  • 2 kg zemiakov
  • 150 g masla
  • 4-5 lyžíc kyslej smotany
  • 140 g syra strúhaného
  • 8 strúčikov cesnaku
  • soľ
  • petržlen

Postup:

Zemiaky umyjeme, očistíme a dáme variť.

Syr nastrúhame, petržlen nakrájame nadrobno.

V miske zmiešame maslo, petržlen, smotanu, cesnak a syr. ochutíme soľou a korením.

Po upečení zemiaky nakrájame na polovice, prípadne aj na tri časti (ak sú veľké), potrieme zmesou a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Vo vyhriatej rúre pri teplote 220 stupňov pečieme asi 15-20 minút.

4. Po ochladení odrežte zemiaky na dve a umiestnite ich na rošt na pečenie. Okrem toho pridajte vopred pripravenú omáčku. Pečieme pri 220 ° C 15-20 minút.

Najlepšie recepty na dnes