Pripravte si podľa nášho receptu lahodné kuracie stehienka zapekané s ryžou a zeleninou.
Potešte seba aj svojich blízkych nevšedným jedlom, ktoré budete po veľkom úspechu pravidelne pripravovať.
Výnimočne pripravená kuracina vďaka receptu z portálu kilocalorii.
Potrebujeme:
600 g kuracieho mäsa (my použijeme kuracie stehná)
400 – 500 g bielej kapusty
200 g ryže
1 mrkvu
1 cibuľu
300 ml vody
2 PL paradajkového pretlaku
1 lyžička mletej červenej papriky
1 lyžička granulovaného cesnaku alebo 2-3 strúčiky cesnaku
soľ, korenie podľa chuti
2 lyžice rastlinného oleja
Postup:
Mäso dobre umyjeme, podľa potreby nakrájame, dáme do misky, pridáme soľ, korenie, papriku, cesnak, olej a rukami všetko dobre premiešame.
Ryžu umyjeme, kapustu nakrájame na menšie kusy, nahrubo nakrájame mrkvu, cibuľu nakrájame na tenké mesiačiky a všetko vložíme do hlbokej panvice.
Potom pridáme soľ, korenie, papriku a všetko dobre premiešame.
V ďalšom kroku zmiešame vodu s paradajkovým pretlakom a zmes nalejeme do formy na pečenie.
Zmes znovu dobre premiešame, vložíme mäso do sklenenej formy na pečenie a prikryjeme alobalom.
Formu vložíme do predhriatej rúry na 180°C na 45-60 minút.
Alobal odstránime a formu necháme v rúre ešte 10 minút, kým mäso nezhnedne.
Na konci posypeme nasekanou zeleninou a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!