plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lahodné valčeky plnené džemom: Sú také výborné, že im nedokážete odolať a miznú zo stola rýchlosťou blesku!

Pripravte rodine tieto lahodné Marocké žemle podľa receptu z youtube a budú vás na rukách nosiť.

Skvelé k čaju, aj ku káve alebo len tak, keď dostanete chuť na niečo malé a dobré!

Potrebujeme:

300 g hladkej múky

1/2 ČL soli

1 PL cukru

10 g čerstvého droždia alebo 3x menej sušeného

200 ml mlieka

30 g masla

Na plnku:

džem podľa chuti

Postup:

Do misy si dáme múku, pridáme soľ, cukor, rozmrvené droždie a premiešame. Zalejeme teplým mliekom a vypracujeme kompaktné cesto.

Na záver doňho ešte zapracujeme zmäknuté maslo a necháme 10 minút stáť na teplom mieste. 

Následne si cesto preložíme na pracovnú dosku a rozrežeme ho na 20 približne rovnakých kúskov.

Kúsky cesta potom vygúľame, naukladáme vedľa seba na podnos a prikryjeme mikroténovým vrecúškom, aby podkysli.

 

Každú guľku potom vyvaľkáme na placku, naplníme džemom, zalepíme cesto a vytvarujeme do valčekov.

Tie opäť prikryjeme a necháme podkysnúť na teplom mieste.

Medzitým si necháme zovrieť vodu a potom do nej nahádžeme pripravené valčeky. 

Vodu scedíme, valčeky naukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie a narežeme žiletkou.

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 190 °C asi 25 minút.

Po upečení ich potrieme rozpusteným maslom.

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes