Lahodné slimáčiky z jogurtového cesta: Prudko návykové a zo stola miznú bleskovou rýchlosťou!

Pochúťka, ktorej nikto neodolá. Tieto lahodné slimáčiky podľa receptu z youtube si jednoducho zamilujete!

Potrebujeme:

250 ml šálku

125 ml pohár

1 pohár  teplého mlieka

1 ČL instantného droždia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 vajce

2 PL bieleho jogurtu

1 PL masla

1 ČL kryštálového cukru

1,5 ČL soli

3,5 šálky hladkej múky

na potretie: 150 g rozpusteného masla, olej

Postup:

Do misy si nalejeme šálku mlieka, pridáme jogurt, vajíčko, sušené droždie, cukor a premiešame.

Po častiach nasypeme múku, soľ a vypracujeme cesto. Doňho potom zapracujeme zmäknuté maslo a cesto preložíme na pracovnú dosku. Dôkladne premiesime a odložíme do misy, ktorú prikryjeme a necháme kysnúť.

Cesto si rozdelíme na dve časti a vyformujeme do dvoch hrubých slížov. Každý slíž ešte rozrežeme na menšie, približne rovnaké kúsky, z ktorých vyformujeme guličky. Tie poprášime malým množstvom múky, vložíme do mikroténového vrecka a necháme ich stáť kým trochu nepodkysnú.

Po jednom vyťahujeme cestové guličky z vrecúška a vyvaľkáme na tenkú placku. Tú si polejeme rozpusteným maslom, ktoré rovnomerne rozotrieme a posypeme práškovým cukrom.

Navrch položíme ďalšiu vyvaľkanú placku, opäť potrieme rozpusteným maslom a posypeme práškovým cukrom. Teraz si cesto rozrežeme na približne rovnako široké pásy a potom prerežeme priečne na polovicu. Každý pás stočíme do slimáka a ukladáme vedľa seba na plech pokrytý papierom na pečenie.

Proces opakujeme s ďalšími kusmi cesta, vrch slimákov potrieme olejom a dáme upiecť do predhriatej rúry. Pečieme do zlatista na 180 °C.

Posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať. Prajeme dobrú chuť!