plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lahodné šišky bez dlhého miesenia: To cesto je nadýchané ako obláčik!

Tieto šišky podľa receptu z youtube, to je radosť na tanieri.

Jednoduchý postup a sú extrémne chutné!

 

 

Potrebujeme:

250 g hladkej múky

1 ČL sušeného droždia

3 PL cukru

1 PL sušeného mlieka

1/2 ČL soli

1 žĺtok

140 ml studeného mlieka

2 PL masla

Postup:

 

 

Do veľkej misy si nasypeme múku.

Pridáme sušené droždie.

Dobre premiešame.

Nasypeme cukor, sušené mlieko, pol lyžičky soli.

 

 

A dobre premiešame.

Do tejto suchej zmesi pridáme žĺtok.

Nalejeme mlieko.

Vypracujeme hladké cesto.

 

 

Potom pridáme zmäknuté maslo.

Maslo dôkladne zapracujeme do cesta asi 10 – 12 minút.

Cesto si roztlačíme na hrubšiu placku.

 

 

Rozdelíme na 12 približne rovnakých častí.

Každú časť vygúľame.

Uložíme vedľa seba na plech.

Prikryjeme potravinárskou fóliou.

 

 

Necháme podkysnúť asi 15 minút.

Potom každú guľku obalíme v múke, jemne roztlačíme.

A do stredu vykrojíme jamku.

 

 

Každý kúsok potom uložíme na ústrižky papiera na pečenie.

Poukladáme ich vedľa seba a prikryjeme potravinárskou fóliou.

Teraz necháme nakysnúť ešte 30 – 40 minút.

 

 

Na panvici si rozhorúčime väčšie množstvo oleja.

A šišky vysmážame z oboch strán do zlatista.

 

 

Dáme odkvapkať na papierové utierky a potom obalíme v cukre.

Môžeme podávať.

 

 

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes