Krémeš Vtáčie mlieko: Nadýchaná sladká pochúťka pre malých, aj veľkých!

Tento dezert možno poznáte celkom inak – ako dezert do pohára, ale verte, že v tomto prevedení si ho zamilujete ešte viac!

Deti sa za ním idú zblázniť.

Vyskúšajte a potešte svoju rodinu touto chutnou maškrtou!

 

 

Recept bol inšpirovaný postupom z facebookovej stránky Tünde Szabó.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Na základ:

8 bielkov

8 PL kryštálového cukru

8 PL hladkej múky

1 bal. prášku do pečiva

Na krém:

1 celé maslo

150 g práškového cukru

8 žĺtkov

5 PL hladkej múky

2 bal. vanilkového cukru

400 ml mlieka

Na vrch:

400 ml smotany na šľahanie + 2 stužovače

voliteľné: kakao

formu s rozmerom 31 x 21 cm

Postup:

Bielky vyšľaháme s cukrom na sneh.

 

 

Ručne primiešame múku a prášok do pečiva (preosiate).

Navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Maslo našľaháme s cukrom do peny.

Do hrnca si nalejeme 300 ml mlieka.

 

 

Dáme ho zahriať na plameň.

Vo zvyšku mlieka rozmiešame žĺtky, aj múku.

Následne vmiešame do mlieka na sporáku.

 

 

Uvaríme hustý puding.

Necháme vychladnúť.

Následne doň vmiešame našľahané maslo.

 

 

Na upečené cesto navrstvíme krém.

Na krém navrstvíme šľahačku.

Vrch môžeme posypať preosiatym kakaom. 

 

 

Podávame vychladené.

Dobrú chuť!

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn