Výborná desiata alebo veľmi chutné raňajky.
Táto omeletová roláda so syrovou náplňou je rýchla na prípravu – vyžaduje málo ingrediencií a len 30 minút vášho času.
Úžasný recept na jemnú plnenú omeletu z portálu retete-usoare.
Potrebujeme:
6 vajec
100 g kyslej smotany (prírodný jogurt alebo majonézu)
1-2 mrkvy
soľ
mleté čierne korenie
Na náplň:
200 g syra
1 zväzok kôpru
2 PL kyslej smotany
1 ČL horčice
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
Vajcia vyšľaháme mixérom do hladka.
Postupne pridávame smotanu, soľ a čierne korenie.
Očistenú a umytú mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle.
Pridáme ju do vaječnej zmesi.
Premiešame vareškou.
Získanú kompozíciu preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Rovnomerne rozotrieme.
Omeletu pečieme 15-20 minút v rúre predhriatej na 180°C.
Potom necháme vychladnúť.
Pripravíme si plnku: syr nastrúhame na jemnom strúhadle.
Môžete sa rozhodnúť pre akýkoľvek druh syra podľa chuti.
Pridáme na drobno nasekaný kôpor a horčicu.
Ďalej pridáme kyslú smotanu, soľ a čierne korenie podľa chuti.
Všetko spolu veľmi dobre premiešame.
Vychladnutú omeletu otočíme vrchnou časťou nadol.
Na jej povrchu rozotrieme syrovú zmes a omeletu zvinieme do kompaktnej rolky.
Roládu položíme „švom“ nadol na papier na pečenie a prikryjeme ju.
Roládu vložíme do chladničky na 30-40 minút.
Naporciujeme a servírujeme ako studené predjedlo.
Prajeme vám dobrú chuť!