plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lahodné predjedlo na slávnostný stôl: Je pripravené rýchlo z jednoduchých a cenovo dostupných surovín!

Výborná desiata alebo veľmi chutné raňajky.

Táto omeletová roláda so syrovou náplňou je rýchla na prípravu – vyžaduje málo ingrediencií a len 30 minút vášho času.

 

 

Úžasný recept na jemnú plnenú omeletu z portálu retete-usoare.

Potrebujeme:

6 vajec

100 g kyslej smotany (prírodný jogurt alebo majonézu)

1-2 mrkvy

soľ

mleté čierne korenie

Na náplň:

200 g syra

1 zväzok kôpru

2 PL kyslej smotany

1 ČL horčice

soľ

mleté čierne korenie

Postup:

 

 

Vajcia vyšľaháme mixérom do hladka.

Postupne pridávame smotanu, soľ a čierne korenie.

 

 

Očistenú a umytú mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle.

Pridáme ju do vaječnej zmesi.

Premiešame vareškou.

 

 

Získanú kompozíciu preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Rovnomerne rozotrieme.

 

 

Omeletu pečieme 15-20 minút v rúre predhriatej na 180°C.

Potom necháme vychladnúť.

 

 

Pripravíme si plnku: syr nastrúhame na jemnom strúhadle.

Môžete sa rozhodnúť pre akýkoľvek druh syra podľa chuti.

 

 

Pridáme na drobno nasekaný kôpor a horčicu.

Ďalej pridáme kyslú smotanu, soľ a čierne korenie podľa chuti.

 

 

Všetko spolu veľmi dobre premiešame.

Vychladnutú omeletu otočíme vrchnou časťou nadol.

 

 

Na jej povrchu rozotrieme syrovú zmes a omeletu zvinieme do kompaktnej rolky.

Roládu položíme „švom“ nadol na papier na pečenie a prikryjeme ju.

 

 

Roládu vložíme do chladničky na 30-40 minút.

Naporciujeme a servírujeme ako studené predjedlo.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes